Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde meydana gelen orman yangınına havadan ve karadan müdahale çalışmaları sürüyor. İstiklal Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde tarım alanından başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangınla mücadelede yaklaşık 21 saat geride bırakıldı.
Yangının söndürülmesi için karadan 100’e yakın arazöz ve yaklaşık 400 personelin yanı sıra 21 hava aracı ile mücadele devam ediyor. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, helikopterle bölgeyi incelemekte.
Büyük bölümü çam ormanı ile kaplı alanda yanan bölgeler, AA ekiplerince dronlarla görüntülendi. Yangının rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılması sonucunda, Çanakkale sınırını da geçerek büyüdüğü bildirildi.
Ayrıca, yangın nedeniyle Şenköy, Kızılcaterzi ve Kocali mahallelerinde tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirilmiş olup, dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Vali Recep Soytürk, yangının elektrik teline kuş çarpması sonucu çıktığı iddialarını araştırdıklarını ifade etti.