Tekirdağ'da öğrenciler, lavanta tarlasında düzenlenen özel bir törenle karnelerini aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki lavanta tarlasında gerçekleştirilen etkinlikte, Mevlana İlkokulu öğrencileri karnelerini satışta olan mor renkli lavantaların arasında alarak unutulmaz bir an yaşadı.
Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra aileleriyle birlikte tarlada oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin eğitim yılına güzel bir kapanış yapmasını sağlamak ve doğayla iç içe bir deneyim sunmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.
Yeniyol, öğrencilerin ve ailelerinin karne heyecanını paylaştığını vurgulayarak, “Çocuklar çok mutlu oldu. Aileler burada güzel vakit geçirdi” ifadelerini kullandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, öğrencilerin mutluluklarına ortak olduklarını belirterek, Tekirdağ'ın lavanta ile anılan şehirlerden biri haline geldiğini ifade etti. Karaküçük, “Amacımız öğrencilere farklı bir deneyim yaşatmak” ifadesini kullandı.
Öğrencilerden Sare Değirmenci, lavanta tarlasında karne aldığı için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Tekirdağ'da öğrenciler lavanta tarlasında karnelerini aldı. Karneleri alan öğrenciler daha sonra aileleriyle tarlada oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi.
Tekirdağ'da öğrenciler lavanta tarlasında karnelerini aldı. Karneleri alan öğrenciler daha sonra aileleriyle tarlada oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi.