Tekirdağ'da LGS Öncesi Koordinasyon Toplantısı
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında il genelinde sınavın sorunsuz ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Toplantıya katılanlar
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol başkanlık etti. Katılımcılar arasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Nair, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Atilla ve Tekirdağ'ın 11 ilçesinde görev yapan şube müdürleri yer aldı.
Gündem ve değerlendirmeler
Toplantıda, LGS hazırlık çalışmaları detaylı şekilde ele alındı. Sınav günü uygulanacak iş ve işlemler, sınav güvenliği, öğrenci ve veli bilgilendirmeleri ile kurumlar arası koordinasyon konuları değerlendirildi.
Özellikle sınav merkezlerinde alınacak önlemler, görevlendirmeler, ulaşım ve iletişim süreçleri üzerinde durularak il genelindeki hazırlıkların son durumu gözden geçirildi.
Planlama ve eşgüdüm
İl genelinde sınavın sağlıklı, güvenli ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla gelen bilgiler doğrultusunda gerekli planlamalar yeniden ele alındı. Toplantıda, öğrencilerin sınav sürecini herhangi bir aksaklık yaşamadan tamamlayabilmeleri için tüm kurumların eşgüdüm içerisinde hareket etmesinin önemi vurgulandı.
Yetkililerin mesajı
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, öğrencilerin uzun süreli hazırlıklarının karşılığını alabilecekleri huzurlu ve güvenli bir sınav ortamı sağlamanın öncelikli hedef olduğunu belirtti. Yeniyol, sınav sürecinde görev alacak personele başarı dileklerini iletti.
Son durum
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS'nin il genelinde planlanan takvim doğrultusunda güvenli ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAVIN İL GENELİNDE SORUNSUZ VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ. : L MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. AZİZ YENİYOL BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI ABDULLAH NAİR, İL MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ EBUBEKİR ATİLLA İLE TEKİRDAĞ'IN 11 İLÇESİNDE GÖREV YAPAN ŞUBE MÜDÜRLERİ KATILDI.