Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen ve iki hekim ile bir kişinin yaralandığı kazanın duruşması, Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.
Mahkeme, 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan L.K. ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatlarını bir araya getirdi.
Kazada yaralanan A.A.G., kaza anını hatırlamadığını ve kaza bölgesinin karanlık olduğunu belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti. Ayrıca, avukat Fırat Eren Canpolat da sürücünün kaza sırasında alkollü olduğunun test sonuçlarıyla kanıtlandığını söyleyerek, sanığın olası kastla ceza almasını talep ettiklerini dile getirdi.
Mahkeme heyeti, yaralanan A.A.G.'nin vücuduna verilen zararın niteliği hakkında ilgili kurum raporlarının istenmesine ve sanığın adli kontrol şartının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Olay kapsamında, L.K. idaresindeki 22 ADU 345 plakalı cip, Kumbağ Mahallesi'nde kontrolden çıkarak istinat duvarına çarpmıştı. Araçta bulunan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilda Turgut ve Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Emel Ersöz kazada hayatını kaybetmişti. Yaralı sürücü L.K. ve araçta bulunan A.A.G., sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan L.K., çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.