Tekirdağ'da haziranda geniş çaplı jandarma operasyonları
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1-30 Haziran tarihleri arasında il genelinde uyuşturucuyla mücadele, silah kaçakçılığı ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda farklı suç kategorilerine yönelik önemli miktarda delil ve ürün ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemeler
Uyuşturucu ve silah kaçakçılığına yönelik operasyonlarda kubar esrar, skunk, bonzai, bonzai ham maddesi, metamfetamin, eroin, 713 adet sentetik ecza, 140 kök kenevir, uyuşturucu kullanım aparatları ile hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca 16 tabanca, 16 av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile silahlara ait çok sayıda şarjör ve mühimmat bulundu. Operasyonlarda sahte plaka, sahte belge, sahte çek, tarihi obje, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tablet, flash bellek ve SIM kartlar ile birlikte 672 adet sahte konfeksiyon ürünü de ele geçirildi.
Kaçak alkol ve tütün ürünlerine yönelik operasyonlarda ise 286 litre alkollü içki, 13 litre etil/metil alkol, 4 bin 801 kilogram açık tütün, 65 bin 558 kilogram nargile tütünü, 60 bin 770 adet dolu makaron, 122 bin 800 adet boş makaron ile kaçak sigaralar, elektronik sigaralar ve makaron doldurma makinelerine el konuldu.
Şüpheliler ve adli süreç
Operasyonlarda yakalanarak haklarında adli işlem başlatılan toplam 215 şüpheliden 24'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.
Jandarmanın açıklaması ve değerlendirme
Jandarmadan yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi. Bu operasyonlar, bölgedeki kaçakçılık ve organize suç faaliyetlerine karşı jandarmanın saha etkinliğinin ve istihbarata dayalı müdahale kapasitesinin sürdüğünü gösteriyor.
OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA SİLAH, UYUŞTURUCU MADDE, KAÇAK TÜTÜN VE SAHTE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ