DOLAR
42,56 0%
EURO
49,64 0%
ALTIN
5.749,83 0%
BITCOIN
3.872.961,05 0%

Tekirdağ'da geçen ay narkotik operasyonları: 905 gözaltı, 64 tutuklama

Tekirdağ'da geçen ay narkotik operasyonlarında 905 şüpheli gözaltına alındı, 64 kişi tutuklandı; 41 kilo 277 gram uyuşturucu ve 63 bin 876 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 10.10.2025 12:47
Güncelleme Tarihi: 10.10.2025 12:47

Tekirdağ'da geçen ay narkotik operasyonları: 905 gözaltı, 64 tutuklama

Vali Recep Soytürk açıklaması: Güvenlik ve asayişe ilişkin aylık değerlendirme

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Valilikte düzenlenen asayiş toplantısının ardından yaptığı açıklamada kentteki güvenlik güçlerinin vatandaşların huzurunu sağlama konusunda kararlılıkla görev yaptığını belirtti ve geçen aya ilişkin operasyonlara dair ayrıntıları paylaştı.

Asayiş uygulamaları ve yakalamalar

Vali Soytürk, sabit ve şok uygulamalarda 253 bin 847 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığını bildirdi. Çeşitli suçlardan yakalama emri bulunan 244 şüphelinin yakalandığını, ayrıca ilçe ve şube ekiplerinin çalışmaları kapsamında 634 şahsın yakalandığını açıkladı. Bu kapsamda ele geçirilen silahlar arasında 44 ruhsatsız tabanca, 36 ruhsatsız av tüfeği ve 21 kurusıkı tabanca bulundu.

Narkotik operasyonlarının boyutu

Narkotik olayları kapsamında il genelinde 761 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda toplam 905 şüpheli yakalanmış, bunlardan 64 şüpheli tutuklanmış ve 24 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Uyuşturucu ele geçirilmeleri ise 41 kilo 277 gram uyuşturucu madde ve 63 bin 876 uyuşturucu hap olarak bildirildi.

Terörle mücadele, yasa dışı göç ve Sahil Güvenlik faaliyetleri

İl genelinde terörle mücadele kapsamında 8 operasyon düzenlenmiş ve 11 şüpheli yakalanmıştır. Yasa dışı göçle mücadele kapsamında 6 operasyon gerçekleştirilmiş, yakalanan 8 organizatör tutuklanmış ve farklı uyruklarda toplam 69 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığınca ise 2 bin 458 kişinin sorgusu yapılmış ve 451 denetim faaliyeti icra edilmiştir.

Vali Soytürk'ün verdiği bu rakamlar, ilde yürütülen asayiş, narkotik, terör ve göçle mücadele faaliyetlerinin kapsamını göstermektedir. Yetkililer, operasyonların devam ettiğini ve kamu güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Valilikte düzenlenen asayiş toplantısının ardından gazetecilere...

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Valilikte düzenlenen asayiş toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Valilikte düzenlenen asayiş toplantısının ardından gazetecilere...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı