Tekirdağ'da geri dönüşüm tesisinde alevler ve duman:
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi Dörtevler mevkiinde bulunan bir geri dönüşüm tesisinin atık lastiklerin bulunduğu bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin hızlıca büyümesiyle bölgeyi yoğun siyah duman kapladı; dumanlar uzak noktalardan da görüldü ve vatandaşlar durumu bildirdi.
Müdahale ve destek çalışmaları:
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerine Çerkezköy’ün yanı sıra Çorlu ve Ergene ekipleri destek verdi. Yangının büyümesi üzerine Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Avrupa Serbest Bölge’den de takviye ekipler gönderildi. Toplamda yaklaşık 20 itfaiye aracı görev aldı ve söndürme çalışmaları yoğun biçimde sürdürüldü.
Atık lastik ve paletlerin yanması nedeniyle müdahale güçlükle ilerlerken, çevredeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katkı sağladı; traktör ve tankerlerle bölgeye su taşındı. Ekipler yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Bilanço ve soruşturma:
Yangında tesis içinde bulunan 4 müstakil ev ile kullanılmayan bir otomobil zarar gördü. Yetkililer yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.
LASTİK DEPOSUNDA YANGIN ÇIKTI