Tekirdağ’da 169 metrelik gemi karaya oturdu
Tekirdağ açıklarında Sao Tome ve Principe bandıralı REGALO adlı kuru yük gemisinin karaya oturması sonucu kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Olayın ayrıntıları
Edinilen bilgilere göre gemi, 169 metre uzunluğunda, 27,2 metre genişliğinde ve 28 bin 461 DWT taşıma kapasitesine sahip. Geminin karaya oturma nedenine ilişkin henüz kesin bir belirleme yapılmadı.
Kurtarma ve güvenlik önlemleri
İhbar üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de müdahale için bölgeye yönlendirildi. Çevrede gerekli emniyet tedbirleri alındı ve geminin bulunduğu noktadan çıkarılması için kurtarma çalışmaları başlatıldı.
İlk bulgular
Kurtarma çalışmalarının sürdüğü, ilk belirlemelere göre olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı ve deniz kirliliği tespit edilmediği bildirildi.
Değerlendirme
Kurtarma operasyonlarında genellikle ilk aşamada geminin stabilitesinin ve çevresel risklerin değerlendirilmesi, ardından durumun gerektirdiği teknik müdahalelerin planlanması yer alır. Bölgedeki hava, gelgit koşulları ve geminin karaya oturma biçimi kurtarma sürecinin yöntemini ve süresini etkileyebilir. Alınan emniyet önlemleri, olası çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik ilk adımlar arasında sayılmaktadır.
TEKİRDAĞ AÇIKLARINDA KARAYA OTURAN 169 METRELİK YÜK GEMİSİNİ KURTARMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR