DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.751.285,1 0,27%

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeline beş günlük Kamu İhale Mevzuatı eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeline Ümit Arslan tarafından verilen beş günlük Kamu İhale Mevzuatı eğitimi; teori ve uygulama odaklı konuları kapsadı.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 13:09
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 13:09

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeline beş günlük Kamu İhale Mevzuatı eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinde görev yapan personele yönelik olarak Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi düzenlendi. Eğitim, ihalelere doğrudan etki eden rollerde bulunan çalışanların mevzuat bilgisi ve uygulama becerisini güçlendirmeyi hedefledi.

Katılımcılar ve hedef grup

Eğitim; gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi, teknik şartname ve idari şartname hazırlayan, piyasa araştırması yapan, muayene kabul komisyonlarında görev alan ve kontrol teşkilatlarında bulunan personele yönelik olarak planlandı. Bu katılımcı profili, belediyenin satın alma ve kontrol süreçlerinde doğrudan sorumluluk taşıyan birimleri kapsıyor.

Eğitimin süresi ve yöntemi

Eğitmen Ümit Arslan tarafından verilen program, üç günü teori ve iki günü uygulama olmak üzere toplam beş gün sürdü. Teorik bölümde mevzuat esasları ve işlem adımları ele alınırken, uygulama bölümünde pratik örnekler ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.

Eğitim içeriği

Kurs kapsamında katılımcılara; temel ihale bilgileri, ihalelere katılımda yeterlilik kriterleri, ihale işlem dosyasının hazırlanması ve ihale sürecinde gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi verildi. Ayrıca mal alımı, hizmet alımı, danışmanlık hizmeti alımları ve yapım işi ihalelerine ilişkin özel hususlar, doğrudan temin, sözleşme sürecinde gerçekleştirilen işlemler ve şikâyet sürecinde gerçekleştirilen işlemler detaylandırıldı. Elektronik uygulamalara ilişkin olarak Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) ve elektronik ihale konularında da bilgi aktarımı yapıldı.

Beklenen katkılar

Eğitimin, belediye birimlerinin ihale süreçlerinde mevzuata uygunluğu güçlendirmesi, uygulama hatalarını azaltması ve ihalelere ilişkin süreçlerin etkin yürütülmesine katkı sağlaması amaçlanıyor. Katılımcıların hem hukuki hem de uygulamalı açıdan edindikleri bilgiler ile kurum içi satın alma ve kontrol mekanizmalarının etkinliğinin artması hedefleniyor.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK OLARAK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ...

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK OLARAK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK OLARAK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.