Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tek zam, çift zam derken... Asgari ücret zammının senede 4 kere yapılması savunuldu

Geçtiğimiz gün asgari ücret 2. toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda herhangi bir rakamın henüz telaffuz edilmemesine istinaden tepkiler devam ederken, asgari ücret talepleri ve hesaplamaları da gündemdeki yerini koruyor.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 09:41
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 09:41

Tek zam, çift zam derken... Asgari ücret zammının senede 4 kere yapılması savunuldu

Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Asgari ücret zammının açıklanmasına iki elin 10 parmağından daha az vakit kaldı. Asgari ücretliyi ilgilendirdiği kadar milyonlarca bireyi etkileyen zam konusunda gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün asgari ücret 2. toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda herhangi bir rakamın henüz telaffuz edilmemesine istinaden tepkiler devam ederken, asgari ücret talepleri ve hesaplamaları da gündemdeki yerini koruyor.

Geçtiğimiz gün CHP taraflarından gelen taleplerde asgari ücretin en az 19 bin lira seviyesinde olması gerekliliği bildirilmişti. Sendikaların talepleri ve uzmanların hesapları devam ederken bugün DİSK tarafından da asgari ücretin olması gereken rakam verildi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret rakamları konusunda açıklama yaparken, öte yandan enflasyon rakamlarına istinaden senede 4 kere zam yapılması gerekliliğini savundu.

Enflasyon rakamlarının tek haneye düşesiye kadar senede 4 zam yapılması gerekliliğini savunan Çerkezoğlu, rakamların peşinde koşmak istemediklerini belirterek herhangi bir rakam açıklamasında bulunmadı.

tl

DİSKBaşkanı Arzu Çerkezoğlu senede 4 kere asgari rakamın güncellenmesi gerekliliğini bildirirken vergide adaletli olunması konusunda da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün DİSK üyeleri Atapark'ta bir araya gelip gelirde Adalet sloganları ile yürüyüş gerçekleştirdi. Düzenlenen yürüyüşün akabinde DİSK genel başkanı Çerkezoğlu asgari ücret zammı ve vergi adaletsizliği konusunda açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Uzmanların hesaplamaları ve gün gün başkanların açıkladığı taleplere istinaden DİSK genel başkanlığından da düzenlenen yürüyüş sonrasında açıklama geldi. Ülke genelindeki vatandaşın %70'ini asgari ücretle çalıştığını belirten Çerkezoğlu rahat bir şekilde yaşam sağlayacak bir asgari ücret için mücadele verdiklerini belirtti. Bu yıl asgari ücrete bir kere zam yapılacağı açıklamasını karşılık Çerkezoğlu insanca yaşanacak seviyede olması gerekliliğini belirtirken, enflasyon rakamlarının düşesiye kadar zam sayısının yılda 4 kere tekrarlanması gerektiğini savundu

DİSK'TEN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Günlerdir tepki göstermek amacıyla yürüyüş yapan DİSK üyeleri herkesin kendi gücüne göre vergi vereceği bir sisteme geçilmesi gerekliliğini savunuyor. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması konusunda DİSK tarafından hazırlanan Vergi Sistemi için kanun teklifi, TBMM'nin gündemine taşınacağı açıklanırken, gelişmelerin yakından takip edildiği de aktarılmış bulunuyor.