Nar içerisinde bulunan B6, B1, B2, B3, B5, C, E, K vitaminiyle birlikte kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko bulunurken birçok antioksidan içerir. Narın sağlığa olan faydaları haberimizde.
NARIN FAYDALARI
-Yüksek tansiyonu düşürürken kalp krizi ve felçlerin önüne geçerek düzenli nar tüketimi kan basıncını düşürür.
-Narda bulunan bileşikler iltihapları etkilerken eklemlerde oluşan sorunların önüne geçer.
-Kalp hastalıkları dünya geneli en çok ölüm nedenlerinden olurken yüksek trigileserid düzeyine sahip olurken 51 kişide yapılan 4 haftalık çalışmada günde 800 mg nar tüketilerek kalp krizi riskini düşürür.
-Antioksidan içeriğiyle prostat, mide kanseri, kolon kanseri ve akciğer kanderi üzerinde etkileri olumludur.
-Sindirim sistemini etkileyen nar, antibakteriyel ve antiviral etkisiyle bağırsakları düzenler.
-Mantar enfeksiyonlarıyla savaşan nar bazı bakteri türleriyle ve Candida albicans mantarına karşı etkilidir.
-Hafızayı güçlendirir
-Hem yağlı hem de kuru cilt tipleri için uygun olurken narda bulunan antioksidan dengeli hidrasyonu sağlar.