Mahkeme tutukluluğun devamına hükmetti
Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık D.K. hakkında devam eden tutukluluk kararı açıklandı. Mahkeme, duruşmayı 2 Kasım tarihine erteledi ve dosyada bulunan görüntülerin bir sonraki duruşmada izlenmesine karar verdi.
Olayın ayrıntıları:
Olay, 18 Haziran 2025 tarihinde Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi Nakkaş Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre çıkan kavga sırasında 32 yaşındaki D.K., erkek arkadaşı 40 yaşındaki H.K.'yi sağ bacağından tek bir bıçak darbesiyle yaraladı. H.K., aldığı yara nedeniyle hayatını kaybetti.
Mahkeme süreci ve talepler:
Dava, D.K. hakkında "kasten öldürme"; tutuksuz sanık O.G. hakkında ise "suç delillerini gizleme" suçlamalarıyla Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşmaya tutuklu sanık D.K., tutuksuz sanık O.G. ve taraf avukatları katıldı.
Savcı mütalaasında sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Müşteki avukatı da tutukluluğun sürmesini isterken, mütalaaya karşı ayrıntılı beyanda bulunmak için mahkemeden süre talep edildi. Duruşmada söz alan tutuklu sanık D.K. tahliyesini, tutuksuz sanık O.G. ise beraatini talep etti; sanık avukatı tahliye yönündeki talebi mahkemenin takdirine bıraktı.
Mahkeme heyeti, esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için taraflara süre verilmesine karar verdi ve dosyadaki görüntülerin bir sonraki duruşmada izlenmesine hükmetti. Heyet aynı zamanda tutuklu sanık D.K.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Kasım tarihine erteledi.
MALATYA’DA CİNAYET DAVASI 2 KASIM’A ERTELENDİ