DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.854.855,77 -0,02%

TDV Heyeti Antananarivo Büyükelçisi Çubukçu'yu Ziyaret Etti

TDV heyeti, Madagaskar'da Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu'yu ziyaret ederek insani yardımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yayın Tarihi: 05.06.2025 10:21
Güncelleme Tarihi: 05.06.2025 10:40

TDV Heyeti Antananarivo Büyükelçisi Çubukçu'yu Ziyaret Etti

TDV'den Madagaskar'a Önemli Ziyaret

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Madagaskar'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti, Türkiye'nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu'yu ziyaret etti.

Çubukçu ile Bilgi Alışverişi

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da bulunan büyükelçilik binasında heyet üyeleriyle bir araya gelen Çubukçu, ülke hakkında derinlemesine bilgiler aktardı. Heyet üyeleri de çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin insani yardımlar konusundaki rolünü vurguladılar.

Madagaskar'daki İnsani Yardım İhtiyacı

Büyükelçi Çubukçu, Madagaskar'da yardıma ihtiyacı olan nüfusun oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Ülkedeki Müslüman toplum oranının %7-10 civarında olduğunu belirten Çubukçu, Madagaskar'ın dini ilişkiler açısından toleranslı bir ülke olduğunu ifade etti. "Herkes birbirine yardımcı olur. Devletin bünyesinde de 2 bakan Müslüman. Onlarla yakın işbirliği içindeyiz," dedi.

Yardımların Önemi

30 milyona yakın bir nüfusa sahip olan Madagaskar'da kişi başına düşen gelir yaklaşık 500 dolar civarında. Bu durum, yardıma muhtaç kitlelerin varlığını gözler önüne seriyor. Çubukçu, her yıl Ramazan ve Kurban bayramları vesilesiyle sivil toplum kuruluşlarının ülkeye yardım ulaştırdığını, bu yardımların amacına ulaştığını ve yardım yapanların hayır duaları aldıklarını dile getirdi.

Ülkemizin imajına da büyük katkı sağlıyor diyen Çubukçu, Madagaskar hükümetinin yardımlara her zaman destek verdiğini ve gerekli kolaylıkları sağladığını sözlerine ekledi.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Madagaskar'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı...

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Madagaskar'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti, Türkiye'nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu'yu (sol 5) ziyaret etti.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Madagaskar'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı...

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Madagaskar'da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti, Türkiye'nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu'yu (sol 5) ziyaret etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı