Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantıları kapsamında bugün Kayseri'de iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşacak.
Bu yıl başlattığı toplantılar çerçevesinde daha önce Eskişehir, Uşak ve Denizli'yi ziyaret eden Karahan, Kayseri'deki toplantının ardından farklı sanayi ve ticaret odaları ile esnaf kuruluşlarıyla görüşmelere devam edecek.
TCMB Başkanı Karahan, “Merkez Bankası bünyesinde reel sektörle düzenli olarak bire bir görüşmeler yapan bir ekibimiz var. Bu ekip, Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin firmayla görüşmeler gerçekleştirdi. 2025 yılında bu iletişimi Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantıları ile bir adım ileri taşımaya karar verdik,” ifadelerini kullandı.
Karahan, yıl içinde birçok şehri ziyaret ederek sanayi, ticaret ve esnaf odaları ile sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapmak için planlar yaptıklarını da sözlerine ekledi.