Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TCMB Başkanı bizzat yanıtladı! Kredi kartı kullanımına sınırlama gelecek mi?

Kredi kartı kullanımı ve kredi çekimlerine sınırlama mı getirilecek?

Yayın Tarihi: 08.02.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 08.02.2024 17:33

TCMB Başkanı bizzat yanıtladı! Kredi kartı kullanımına sınırlama gelecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon raporu sunumunu gerçekleştiren ve daha sonra basın mensuplarının sorularını alan Karahan, kredi kartlarındaki düzenlemeye değindi. 

TCMB yeni Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası İdare Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Karahan, başkan yardımcıları Hatice Karahan ve Osman Cevdet Akçay ile birlikte sorulan soruları yanıtladı. 

Kredi kartı harcamalarında yapılması beklenen düzenlemeye dair açıklama yapan Karahan, Aralık ayında kredi kartı harcamalarının yükseldiğini kaydetti. Asgari ücretteki artışla birlikte bazı harcamaların öne çekilmiş olabileceğini söyleyen Karahan, yine de kredi kartlarında düzenleme yapmak istediklerini belirtti. Henüz çalışmaların devam ettiğini aktaran Karahan, daha fazla detay vermedi. 

mehmet şimşek

Mehmet Şimşek düzenleme sinyali vermişti! 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı borçlarına yönelik yaptığı açıklamada düzenleme sinyali vermişti. Ayrıca, kredi kartı kullanımı ve kredilere bir sınırlama getirileceği mesajı vermişti: 

"Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz.”