DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.849.260,47 -0,09%

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı — Kurtulmuş: Son saldırılar uyanış sebebi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki komisyon, İsrail saldırılarını değerlendirdi; komisyonun 'terörsüz Türkiye' hedefine katkısı ve bölgesel uyarılar vurgulandı.

Yayın Tarihi: 11.09.2025 16:19
Güncelleme Tarihi: 11.09.2025 16:30

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı — Kurtulmuş: Son saldırılar uyanış sebebi

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Kurtulmuş başkanlığında toplandı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, İsrail'in bölge ülkerine yönelik saldırılarını ve komisyonun "Terörsüz Türkiye" hedefine katkılarını değerlendirdi.

Toplantı ve katılımcılar

TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen komisyonun 8. toplantısına; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanları Ayfer Koçak ve Ahmet Karagöz, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katıldı.

Kurtulmuş'un değerlendirmeleri

Kurtulmuş, toplantıda memur ve işçi sendikalarının temsilcilerini bugünkü oturumda, yarın ise iş dünyasının temsilcilerini dinleyeceklerini belirtti. Komisyonun görevini "ne kadar hayati ve önemli" olduğuna dikkat çekerek, iki gün önce Doha'da gerçekleştirilen İsrail saldırısını gelişmeleri tetikleyen önemli bir unsur olarak nitelendirdi.

Kurtulmuş, İsrail'in aynı gün içerisinde üç egemen ülke — Katar, Tunus ve Yemen — hedef alınarak bölgedeki saldırgan tutumuna ilişkin yeni sinyaller verdiğini vurguladı. Tunus'taki "Küresel Sumud Filosu"na yönelik saldırının ve Katar'daki saldırının herkesi alarma geçiren bir işaret fişeği olduğunu söyledi.

Toplantıda Kurtulmuş şu değerlendirmeyi paylaştı: "Bu saldırıyla açıkçası İsrail, 'Ben istediğim ülkede, istediğim insanı öldürebilirim.' mesajını çok net bir şekilde vermiştir. İkincisi, hiçbir ülkenin egemenlik hakkını tanımadığını bir kez daha çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Üçüncüsü, ABD'nin hangi üsse sahip olursa olsun bölge halklarını, bölge ülkelerini korumayacağını ya da koruyamayacağını ortaya koymuştur."

Kurtulmuş ayrıca, "Şimdiye kadar çok saldırı gerçekleşti. Bu son saldırıların hepimizi gerçekten derin bir uyanışa sevk etmesi gereken bir adım olduğuna inanıyorum. Bu çerçevede bu komisyonun yüklendiği görev de en az bu uyarı kadar önemli, tarihi bir sorumluluktur." sözlerine yer verdi.

Komisyonun hedefleri ve süreç

Komisyonun ana hedefini milli dayanışmayı ve kardeşliği pekiştirmek, çeşitli etnik ve mezhebi farklılıklar arasında uyum sağlamak ve Türkiye'de demokrasinin standartlarını yükselterek güven içinde yaşanacak bir ülke inşa etmek olarak tanımlayan Kurtulmuş, bu alanda kaydedilen ilerlemelere işaret etti.

Komisyonda bugüne dek toplumun farklı kesimlerini temsil eden katılımcıların görüşlerini dile getirdiğini belirten Kurtulmuş, "Herkesin ortak meramı, 'Evet, biz kardeşlik istiyoruz, barış istiyoruz, huzur istiyoruz, esenlik istiyoruz ve hep beraber Türkiye'nin güvenlik içerisinde yaşayabileceği bir ülke olmasını istiyoruz.'" değerlendirmesini aktardı.

Kurtulmuş, çalışmaları olgunlaştırıp nihai sonuca ulaştırmanın komisyonun öncelikli görevi olduğunu vurgulayarak, "Terörsüz Türkiye, terörsüz bir bölgenin de teminatı olacaktır." ifadesini kullandı ve TBMM bünyesinde teşkil edilen komisyon olarak tekliflerin Genel Kurul'a sunulacağını belirtti.

Toplantıda dile getirilen görüşlerin nihai raporlara önemli katkı sunacağı ve toplumsal mutabakatın güçlendirilmesine yönelik sürecin devam edeceği ifade edildi.

"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi...

"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında toplandı. TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen komisyonun 8. toplantısına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (sol 4), Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci (sol 3), KESK Eş Genel başkanları Ayfer Koçak (sol 2) ve Ahmet Karagöz (solda), TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar (sağ 3), HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan (sağ 2), DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu (sağda) da katıldı.

"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı