
TBMM KİT Komisyonunda TEMSAN'ın 2021 ve 2022 Yılı Hesapları İncelendi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) 2021 ve 2022 yılı hesapları ele alındı. TEMSAN Genel Müdürü Fatih Öztürk, gerçekleşen oturumda kuruluşun faaliyetleri ve mali tabloları hakkında bilgi sundu.
Enerji Sektöründeki Rolü
Öztürk, TEMSAN'ın Türkiye'nin enerji politikasına uygun olarak enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı alanlarındaki araştırma-geliştirme (AR-GE) ve üretim-geliştirme (ÜR-GE) faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Kuruluşun, enerji sektörüne ekipman üreten ve enerji verimliliğine katkı sağlamaya yönelik projeler yürüten milli bir ağır sanayi kuruluşu olduğunu ifade etti.
TEMSAN'ın Gelecek Vizyonu
Genel Müdür, Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ile enerji piyasası entegrasyonu açısından bölgesel bir enerji merkezi olma hedefine dikkat çekerek, "50 yıldır faaliyet gösteren kuruluşumuz, bu vizyon doğrultusunda hizmetlerini kararlılıkla sürdürecektir" şeklinde konuştu. Ayrıca, mali tablolara da değinen Öztürk, "Tablolarımızı son yıllarda karla kapatıyoruz, ancak odaklandığımız önemli unsur, ülkeye ne kazandırdığımızdır" dedi.
AR-GE Çalışmaları ve Ürün Geliştirme
2023 yılında ilk milli türbin tasarımının gerçekleştirildiğini vurgulayan Öztürk, AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarının başarılı sonuçlarının alınmaya başlandığını aktardı. TEMSAN'ın, 17 kişilik ekiple kurduğu AR-GE ve tasarım merkezi sayesinde yerli tasarım ve üretim imkanlarını artırdığını belirtti. Öztürk, "Hidroelektrik santrallerde proje yönetimi, bakım ve modernizasyon çalışmaları ile önemli başarılar elde ettik" değerlendirmesinde bulundu.
Dijitalleşme ve Yerlilik Oranı
Şirketin, bazı projelerinde tasarımları dijitalleştirerek veri bankalarında sakladığını ifade eden Öztürk, enerji sanayisinde çatı kuruluşu olma hedefi ile ilerlediklerini belirtti. Yerlilik oranının %92, millilik oranının ise %100 olduğunu duyurdu.
Yetkili İsimlerden Destek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, TEMSAN'ın baraj ve nehir tipi hidroelektrik santrallerdeki üretim verimliliğini artıran çalışmalarına vurgu yaptı ve bu çabaların önemli olduğunu ifade etti.
Komisyonda sunulan görüş ve önerilerin ardından, TEMSAN'ın 2021 ve 2022 yılı bilanço hesapları ibra edildi.
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) 2021 ve 2022 yılı hesapları görüşüldü.
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) 2021 ve 2022 yılı hesapları görüşüldü.