DOLAR
42,68 -0,01%
EURO
50,14 -0,02%
ALTIN
5.919,3 -0,37%
BITCOIN
3.678.494,5 2,81%

TBMM Genel Kurulu'nda TİP'li Sera Kadıgil'e Uyarma Cezası Verildi

TBMM'de TİP'li milletvekili Sera Kadıgil, sükûneti bozduğu gerekçesiyle uyarma cezası aldı.

Yayın Tarihi: 16.12.2024 01:22
Güncelleme Tarihi: 16.12.2024 01:22

TBMM Genel Kurulu'nda TİP'li Sera Kadıgil'e Uyarma Cezası Verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'e, sükûneti ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarma cezası vermiştir.

Genel Kurulda, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıkları'nın 2025 yılı bütçeleri üzerine konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, son 22 yılda AK Parti hükümetleri olarak önemli yapısal reformlara ve dev projelere imza attıklarını savundu.

Söylemez, şöyle konuştu: "Düşünülmesinden dahi korkulan konularda pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. 22 yıllık iktidarımızda eğitimden kadına ve sosyal politikalara, enerjiden savunmaya kadar tüm alanlarda devrim niteliğinde düzenlemeler yaparak insan odaklı ve hak temelli anlayışı hayata geçirmeyi başardık."

TİP’li milletvekili Sera Kadıgil, Söylemez'in konuşmasına tepki göstererek, bu durum AK Parti milletvekilleri arasında tartışmalara yol açtı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bakanların sunumunun ardından birleşime verdiği arada grup başkanvekilleriyle görüştükten sonra, Kadıgil'e daha önceki oturumda yaptığı konuşmanın içtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle uyarma cezası verdiğini duyurdu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı