DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.781.483,06 1,68%

TBMM Genel Kurulu'nda Siyasi Değerlendirmeler: Çatışmalar ve Yargı Süreçleri

TBMM Genel Kurulu'nda siyasi partilerin grup başkanları, İsrail'in saldırıları ve yargı süreçleri hakkında görüşlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 19:18
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 19:18

TBMM Genel Kurulu'nda Siyasi Değerlendirmeler: Çatışmalar ve Yargı Süreçleri

TBMM Genel Kurulu'nda, siyasi partilerin grup başkanları gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İsrail'in Gazze, Lübnan, Yemen, Suriye ve son olarak İran'a yönelik saldırılarının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ifade etti. Usta, bu saldırıların, bir devletin meşru müdafaa hakkıyla bağdaşmadığını belirterek, İran'ın bu durum karşısında meşru savunma hakkını kullanmasının doğal bir durumu olduğunu vurguladı.

Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya, partisinin uyuşturucu ile mücadele konusunu TBMM gündemine taşıyacaklarını açıkladı. Ayrıca, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını kınayarak, Batılı devletlerin çifte standardını eleştirdi. Kaya, ABD ve eski Başkan Trump'ı da bu süreçte işbirlikçi olarak nitelendirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlayan ifadelerin Meclis tutanaklarından çıkarılması için müracaatta bulunduklarını aktardı. Bu bağlamda, geçmişte benzer suçlamalarda bulunan HDP'li bir milletvekiline uygulanan cezanın hatırlatılması dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını, bölge ülkeleri için bir tehdit olarak değerlendirdi. Kılıç, Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekerek, İsrail'in saldırılarının sadece İran'ı değil, aynı zamanda Türkiye'yi de hedef aldığını ifade etti.

DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, barış için bir konferans düzenleyeceklerini belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilgili kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddialarında avukatların tutuklanmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim başarısını kutlayarak, tutuklanan avukatın hukuksuz olduğunu savundu. Günaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e karşı tutumunu sorguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Usta, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerine vurgu yaparak, milli muharip uçak KAAN'ın başarılarına değindi. Usta, Türkiye'nin artık gökyüzünde caydırıcı bir güç haline geldiğini dile getirdi.

Milletvekilleri, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'a da kutlamalarını ilettiler. Ayrıca, eski AK Parti Milletvekili İsmail Bilen'in vefatını anarak başsağlığı dilediler.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı