
TBMM Genel Kurulu'nda Muhtelif Öneriler Reddedildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Yeni Yol Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP tarafından sunulan grup önerileri kabul edilmedi. Genel Kurulda, muhalefet partilerinin önerileri arasında nüfus artış hızı, kamu harcamalarının denetlenmesi, emeklilerin sorunları ve okul içi ve çevresinin güvenliği gibi konular yer aldı.
Yeni Yol Partisi'nin Görüşü
Yeni Yol Partisi'nden Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, doğurganlık hızının Türkiye'de düştüğünü vurgulayarak, unsurun ülkenin yaşlanma sürecine yol açacağını belirtti. Ailelerin çocuk sahibi olmasının önündeki engellerin araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Torun ayrıca, doğum yardımlarının artırılması ve 3 ve daha fazla çocuk sahibi olan annelere emeklilik hakkı tanınmasına yönelik önerilerde bulundu.
İYİ Parti ve Diğer Muhalefet Sesleri
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Türkiye'nin Avrupa'dan daha hızlı bir şekilde yaşlanma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirirken, DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini savundu. Otlu, aile yapısıyla ilgili yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.
CHP'nin Yaklaşımı
CHP Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, doğurganlık oranının düşmesinin önlenmesi için nitelikli bir toplum inşası gerektiğini söyledi ve esnek çalışma modelleri ile kreş desteği talep etti.
AK Parti'nin Cevabı
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, çocuk ve genç nüfusun azalmasının önemine değinerek, bu konuda partileri tarafından uygulanan politikaları öne çıkardı. Aksal, kadınların ekonomik ve sosyal alanlardaki yerlerinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.
Yapılan görüşmelerin ardından oylamalar sonucunda, muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi ve Genel Kurulda daha sonra Siber Güvenlik Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.