TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki Madencileri Ziyaret Etti

Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali ziyaretinde, çalışan haklarını koruma amacıyla çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 21.11.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 21.11.2024 20:34

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki Madencileri Ziyaret Etti

Fuat Oktay'dan Çayırhan Termik Santrali'ne Ziyaret

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki madencileri ziyaret ederek, santral ve maden sahalarının özelleştirilmesi konusundaki süreci değerlendirdi.

Oktay, burada yaptığı açıklamada, 'Olayı siyasileştirmeden, farklı boyutlara taşınmasına izin vermeden çalışanlarımızın haklarını koruyabileceğimiz bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.' dedi.

Çalışanların Hakları ve Sosyal Güvenlik

Oktay, madencilerin ve sendikaların dile getirdiği çeşitli konulara dikkat çekerek, yürütülen çözüm odaklı çalışmalara vurgu yaptı. 'Ne yazık ki son birkaç gündür olay siyasileştirilmeye çalışılıyor. Bizim arzumuz tabii ki üzüm yemek.' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirten Oktay, asıl endişelerinin çalışanların kazanılmış hakları, iş güvencesi ve sosyal konutlar olduğunu söyledi.

Ortak Çözüm Arayışları

Bakanlarla konuya ilişkin görüşmeler yaptığını aktaran Oktay, hem mevcut çalışanlarının haklarının korunması hem de gelecek nesillerin Çayırhan’ın kalkınmasına katma değer sağlaması için sürdürülebilir çözümler geliştirdiklerini ifade etti.

Oktay, 'Olayı siyasileştirmeden çözüm bulmaya çalışıyoruz. Çalışanların ekmeği ve işçilerin kazancı üzerine herhangi bir müsaade olamaz.' dedi.

Son olarak, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşmayı umduğunu vurgulayan Oktay, her iki tarafın da kazanacağı ortak çözümler geliştirme çabalarının sürdüğünü belirtti.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki madencileri ziyaret...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki madencileri ziyaret etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki madencileri ziyaret...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Çayırhan Termik Santrali'ndeki madencileri ziyaret etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı