TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan 'Devlet Övünç Madalyası' Kanun Teklifi

CHP'li Gülizar Biçer Karaca, Kıbrıs Barış Harekatı ve Kore Savaşı şehit ailelerine 'Devlet Övünç Madalyası' verilmesini önerdi.

Yayın Tarihi: 18.03.2025 19:59
Güncelleme Tarihi: 18.03.2025 19:59

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan 'Devlet Övünç Madalyası' Kanun Teklifi

TBMM Başkanvekili Karaca'dan önemli teklif

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kıbrıs Barış Harekatı ve Kore Savaşı'nda şehit olanların yakınları ile gazilere 'Devlet Övünç Madalyası' verilmesini öngören bir kanun teklifi sunmuştur.

Konuya ilişkin açıklama

Karaca, bu madalya ile birlikte şehit ve gazilerin fedakarlıklarının resmi olarak onurlandırılmasını amaçladığını belirtti. Madalya ve Nişanlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuştur.

Yazılı açıklamasında Karaca, bu madalyanın yalnızca bir nişan olmadığını, aynı zamanda devletin şehit ve gazilere olan vefa borcunun bir simgesi olduğunu vurguladı. Karaca, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can veren kahramanları rahmetle andıklarını ifade etti.

Karaca, “Çanakkale'de, Kore'de, Kıbrıs'ta ve Anadolu’nun her köşesinde vatan savunması için mücadele eden kahramanlarımızın fedakarlıklarını asla unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı