TBMM Başkanı Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye Hedefini Vurguladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Geleneksel İftar Programı'nda terörsüz Türkiye hedefine vurgu yaptı. Kurtulmuş, "Türkiye olarak, yakalanan bu fırsatı Allah'ın izniyle en iyi şekilde değerlendireceğiz. En kısa süre içinde silahlardan, terör örgütlerinden arınmış bir Türkiye'yi ve terör örgütlerinden temizlenmiş bir bölgeyi inşallah kurmak nasip olacaktır," dedi.
Kurtulmuş, Bağcılar'daki Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda düzenlenen iftar programında, ramazan vesilesiyle bir araya gelen topluluklara teşekkür etti. Ramazanın kardeşlik ortamının devam etmesini temenni eden Kurtulmuş, Türkiye'nin 85 milyonunun tüm etnik, mezhebi ve düşünce farklılıklarını bir kenara bırakarak birlik içerisinde yoluna devam edeceğini ifade etti.
Kardeşliğin Güçlenmesi ve Yeni Dünya Sistemi
Kurtulmuş, Türkiye'deki kardeşliğin sadece ülke sınırlarıyla kalmayacağını, öncelikli olarak bölgedeki İslam coğrafyasına da etki yapacağını belirtti. "Kardeşliğin pekiştirilmesi, bölge halklarının aralarındaki fitneyi bertaraf etmeleri için bir vesile olacaktır. Bu sorumluluk hepimizindir," diye konuştu.
TBMM Başkanı, Türkiye'nin tarihsel bir dönemde büyük bir fırsat yakaladığını ve artık çok kutuplu bir dünya sisteminin oluşmasına tanıklık edileceğini belirtti. Türkiye'nin, yeni dünyada önemli bir aktör haline geleceğine dair inancını dile getiren Kurtulmuş, imam hatip camiası olarak büyük sorumluluklar üstlenileceklerinin altını çizdi.
Kurtulmuş, "İmam hatip liseleri Türkiye'deki demokrasinin gelişimiyle paraleldir. Bugün bu camiada 1.5 milyon öğrenci potansiyeli ve toplamda 3.5 milyon mezun bulunmaktadır. Bizim amacımız, bu öğrencileri dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli gençler haline getirmektir," dedi.
Programda, Kurtulmuş'un yanı sıra İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız ve bazı milletvekilleri de yer aldı. Kurtulmuş, programın ardından dernek başkanı ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Etkinliğin ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ordu Dernekler Federasyonu İftar Programı'na katılarak hemşehrileriyle bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (ortada), Bağcılar'daki Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda düzenlenen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Geleneksel İftar Programı'na katıldı. Programa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan (solda) ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan (sağda) da katıldı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (ortada), Bağcılar'daki Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda düzenlenen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Geleneksel İftar Programı'na katıldı. Programa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan (solda) ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan (sağda) da katıldı.