TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'da Resmi Ziyarette Bulunacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 21-23 Aralık tarihlerinde Kuzey Makedonya'ya resmi ziyarette bulunacak.

Yayın Tarihi: 20.12.2024 15:21
Güncelleme Tarihi: 20.12.2024 15:21

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'da Resmi Ziyarette Bulunacak

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'ya Gidiyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 21-23 Aralık tarihleri arasında resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Makedonya'ya gidecek. Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, ziyaret sırasında başkent Üsküp'te Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Kurtulmuş ayrıca, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski ile bir araya gelecek ve Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova tarafından kabul edilecek. Görüşmelerde, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alınacak.

Türkçe Eğitim Bayramı Programı

Ziyaret sırasında Kurtulmuş, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı programına katılarak katılımcılara hitap edecek ve bu kapsamda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verecek.

Siyasi Parti Liderleri ile Görüşmeler

Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'daki Türk siyasi parti liderleriyle de görüşecek. Ayrıca, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Kalkandelen Üniversitesini de ziyaret ederek öğrencilere hitap edecektir. Ziyaretinin bir parçası olarak Maarif Vakfı Kalkandelen Okulu'na da giderek burada düzenlenecek 21 Aralık Türkçe Bayramı programına katılacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'a, milletvekillerinden oluşan bir parlamento heyeti de eşlik edecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı