Tavuk alırken dikkat edilmesi gereken şeyleri kimse bilmiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
TAVUK ALIRKEN DİKKAT EDİN
Tavuk eti en fazla zehirlenmeye sebep olan besinlerden biri olarak biliniyor. Sağlık problemi yaşamamak için tavuk alırken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Tavuk etinde bozulma olması durumunda tavuk morarıyor, kızarıyor ve hafif şekilde koku yayıyor. Bozulma olduğu zaman tavuk etinin üstünde lekeler oluşuyor. Tavuk satın alırken üstünde hafif mor, kül rengi lekelere dikkat etmeniz gerekiyor.
Tavuk derisinde oluşan lekeler yoksa, derinin koyu sarıdan beyaz renge dönmesi normal olarak değerlendirilir. Tavuk eti rengi besin değerini, lezzetini, tazeliğini ya da yağ oranını göstermez, sadece beslenme şekliyle alakalı olarak biliniyor. Tavuk aldıktan sonra saklama şekliniz de epey önem taşıyor. Tavuk etinin buzdolabında saklanması bakteri üremesini ve taze olmasını sağlar. Aynı zamanda tavuk saklarken uygun kap ve ambalaj kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde tavuk eti başka besinlerle temas etmez ve hijyenik bir yerde saklamış olursunuz.