Tavşanlı'da üç kulüp altyapıda 'Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi' çatısında birleşti

Tavşanlı İdmanyurdu, Tavşanlı Kırmızı Şimşekler ve Tavşanlı Gençyurdu, altyapılarını 'Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi' altında birleştirerek tek merkezden yönetecek.

Yayın Tarihi: 29.03.2026 16:15
Güncelleme Tarihi: 29.03.2026 16:15

Tavşanlı'da üç kulüp altyapıda 'Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi' çatısında birleşti

Tavşanlı'da üç kulüp altyapıda 'Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi' çatısında birleşti

Tavşanlı İdmanyurdu, Tavşanlı Kırmızı Şimşekler ve Tavşanlı Gençyurdu Spor Kulübü, altyapı faaliyetlerini tek merkezden yönetmek üzere "Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi" adıyla ortak proje başlattı. Bu adım ilçede kapsamlı bir altyapı seferberliği olarak tanımlanıyor.

Projenin kapsamı

Yapılan protokolle her üç kulübün altyapı kategorileri, Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi bünyesinde koordineli şekilde yönetilecek. 2018 yılında faaliyete başlayan Tavşanlı İdmanyurdu ile ardından kurulan Kırmızı Şimşekler'in oyuncu havuzunun birleştirilmesiyle oluşturulan yapı, altyapıda merkezi yönetim ve eşgüdüm sağlamayı amaçlıyor.

Yetkili açıklamaları

Mehmet Erdal (Tavşanlı İdman Yurduspor antrenörü): "2018 yılında başladığımız bu yolculukta önce Tavşanlı İdmanyurdu’nu, ardından oyuncu sayımızın artmasıyla her çocuğumuzun maç deneyimi kazanması için Kırmızı Şimşekler kulübünü kurduk. Bugün ise Tavşanlı Gençyurdu ile büyük bir hayali gerçekleştiriyoruz. Artık üç kulübümüzün de altyapı kategorilerine bu akademi çatısı altında biz bakacağız. Amacımız, kendi öz kaynaklarımızla, Tavşanlı’nın çocuklarıyla başarıya ulaşmak ve futbol dünyasına yeni yetenekler kazandırmaktır."

Oben Gündoğan (Kırmızı Şimşekler Kulüp başkanı ve antrenör): "Tavşanlı Gençyurdu spor kulübü bu işin öncüsü olacak. Bugün hem bizim için hem de ilçemizdeki gençler için çok özel bir gün. Başarıyı sürdürülebilir kılmak için gençliğe yatırım yapmaya devam edeceğiz"

Fikret Çardak (Tavşanlı Gençyurduspor kulübü başkanı): " Tavşanlı Gençyurduspor kulübü olarak Tavşanlı’ya yeni oyuncular yeni yetenekler kazandırmak amacıyla böyle bir oluşuma karar verdik."

Gelecek adımlar

Yeni kurulan akademi, önümüzdeki sezondan itibaren tüm alt yaş gruplarında koordineli şekilde liglere katılarak faaliyetlerini sürdürecek. Projenin, bölgedeki spor kültürüne ve yerel yetenek gelişimine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

TAVŞANLI KULÜPLERİ GENÇYURDUSPOR, TAVŞANLI KIRMIZI ŞİMŞEKLER, TAVŞANLI İDMANYURDUSPOR...

TAVŞANLI KULÜPLERİ GENÇYURDUSPOR, TAVŞANLI KIRMIZI ŞİMŞEKLER, TAVŞANLI İDMANYURDUSPOR YÖNETİCİLERİ

TAVŞANLI GENÇYURDUSPOR KULÜBÜ BAŞKANI FİKRET ÇARDAK

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.