Tavşanlı’da Öğretmenler Günü anmasında duygusal anlar
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü anma programı, emekliye ayrılan öğretmenlere şeref belgelerinin takdim edildiği tören bölümüyle dikkat çekti. Etkinlik, Tavşanlı Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Merhum öğretmenin şeref belgesi oğluna verildi
Program sırasında, geçtiğimiz günlerde Kütahya-Tavşanlı kara yolunda geçirdiği trafik kazasında 51 yaşında yaşamını yitiren Anadolu Lisesi Öğretmeni İbrahim Arasın adı anons edildiğinde salonda belirgin bir sessizlik oluştu. Merhum öğretmenin şeref belgesini almak üzere sahneye davet edilen 17 yaşındaki oğlu Hasan Aras, belgeyi Kaymakam Ömer Faruk Özdemir’in elinden aldı; bu sırada salonda duygusal anlar yaşandı ve birçok katılımcı gözyaşlarını tutamadı.
Törene katılan yetkililer ve toplumsal yankı
Programa Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin bu bölümü, hem öğretmenler topluluğu için bir anma hem de mesleğin toplum nezdindeki değerinin vurgulandığı bir an olarak kayda geçti.
Bu tür törenler, kaybedilen eğitim emekçilerinin anısını yaşatmanın yanı sıra kamusal takdirin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor; toplumsal dayanışma ve mesleki saygının yeniden hatırlanmasına vesile oluyor.
ŞEREF BELGESİ, TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENİN OĞLUNA VERİLDİ