Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Zeytinoğlu Halk Kütüphanesini Ziyaret Etti

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, kütüphane ziyaretinde okuma alışkanlıklarını güçlendirdi; Mehmet Meşe kütüphane kullanımı ve ödünç alma süreçlerini anlattı.

Yayın Tarihi: 27.11.2025 12:31
Güncelleme Tarihi: 27.11.2025 12:31

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Zeytinoğlu Halk Kütüphanesini Ziyaret Etti

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kitaplarla buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, okuma alışkanlıklarını pekiştirmek ve kütüphane kültürü edinmek amacıyla Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Okul öğretmenleri rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, kütüphanenin sunduğu kaynaklarla ilk elden tanışma fırsatı buldu.

Ziyaretin içeriği ve öğrenci deneyimi

Öğrenciler, kütüphanenin sessiz ve düzenli ortamında kendilerine ayrılan bölümlerde hikâye, roman ve bilgi kitapları arasından seçim yaptı. Bir süre kitap okuyarak zaman geçirirken, hem derslerine destek olacak kaynakları keşfettiler hem de genel kültürlerini zenginleştirme imkânı buldular. Öğrencilerin kütüphanedeki meraklı ve dikkatli halleri, ziyaretin amacına hizmet ettiğini gösterdi.

Kütüphane kullanımı ve bilgilendirme

Ziyaret sırasında Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Meşe öğrencilerle bir araya gelerek kütüphanenin işleyişi, üyelik şartları ve kitap ödünç alma süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Meşe ayrıca öğrencilere okumanın önemi, uygun kitap seçimi ve kütüphanenin sunduğu diğer imkânlar konusunda tavsiyelerde bulundu. Sağlanan uygulamalı bilgiler, öğrencilerin kütüphane kaynaklarını daha bilinçli kullanmalarına katkı sağladı.

Eğitsel kazanımlar ve sonraki adımlar

Gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilerin okuma motivasyonunu ve kütüphane kullanımına yönelik farkındalıklarını artırdı. Öğretmenlerin rehberliği ve kütüphane sorumlularının bilgilendirici yaklaşımı, bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimi üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koydu. Ziyaretin devamında benzer etkinliklerin planlanması, öğrencilerin düzenli kütüphane kullanımını teşvik edebilir.

Özetle, Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi ziyareti, okuma alışkanlıklarının güçlenmesine ve kütüphane kültürünün yerleşmesine önemli katkı sağladı.

TAVŞANLI ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ KİTAPLARLA BULUŞTU

TAVŞANLI ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ KİTAPLARLA BULUŞTU

ZEYTİNOĞLU HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ MEHMET MEŞE

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.