Tatvan'da bims sektörüne yönelik seminer düzenlendi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bims sektörüne odaklanan "Standartlar ve Kalite" konulu bölgesel bilgilendirme semineri Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Seminere Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Cem Aysan, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, TSE Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü İbrahim Seyhan, STK temsilcileri, ilgili kurum yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.
Seminerde ele alınan başlıklar:
Programda bims sektöründe uygulanması gereken standartlar, kalite kriterleri ve ilgili mevzuatın kapsamı ayrıntılarıyla aktarıldı. İbrahim Seyhan, uygunluk değerlendirme süreçleri ve üretimde dikkat edilmesi gereken teknik hususlara ilişkin sunum gerçekleştirdi.
Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü uzmanları ise üretim tesislerini ilgilendiren çevre düzenlemeleri, yapı standartları ve mevzuat yükümlülükleri hakkında sektör temsilcilerine kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu.
Sektörün bölgesel geleceği:
Bilal Adabağ seminerde bimsün temel hammaddesi olan pomza madeninin bölge ekonomisi ve sektör açısından taşıdığı önemi vurguladı; kaliteli hammadde ile üretim süreçlerinde standartlara uyum sağlanmasının sektörün geleceği için belirleyici olduğunu ifade etti.
Katılımcılar, üretim kalitesinin artırılması, standardizasyonun yaygınlaştırılması ve mevzuata uyum süreçlerinde karşılaşılan sorunlar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Bölgesel ölçekte sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlayan seminer, soru-cevap ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BİMS SEKTÖRÜNE YÖNELİK “STANDARTLAR VE KALİTE” KONULU BÖLGESEL BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ.