Taşkın Nakkaş Deresi'ni taşma noktasına getirdi

Küçükçekmece'de sağanak Nakkaş Deresi'ni taşma noktasına getirdi; bir sitenin otoparkı ve bahçesi sular altında kaldı, belediye ekipleri tahliye etti.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 23:35
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 23:35

Taşkın Nakkaş Deresi'ni taşma noktasına getirdi

olay yeri ve etkileri:

İstanbul Küçükçekmece'de devam eden sağanak yağış sonucu Nakkaş Deresi yer yer taştı. Taşkın, İstasyon Mahallesi Rıfat Ilgaz Caddesi yakınlarındaki bir sitenin otoparkı ve bahçesini su altında bıraktı. Sitenin iç alanlarında biriken su nedeniyle bölgeye sevk edilen Küçükçekmece Belediyesi ekipleri siteyi ve çevresini tahliye etti; otoparkta mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

site yöneticisinin iddiaları ve müdahaleler:

Site yöneticisi Ayhan Çetin, geçmişte yaptığı başvurular üzerine İSKİ'nin buraya iki baypas bacası açtığını, yaklaşık iki ay önce bu bacaların kapatıldığını söyledi. Çetin, 'Ben o zaman onlara siz buranın sorunlarını biliyorsunuz. Kapattığınızda yine aynı sorunlar olacak dedim. Yok. Sorun olursa biz hemen gelip müdahale edeceğiz' ifadelerini aktardı. Çetin, İSKİ'ye sonrasında ulaşamadıklarını ve yağmurun ardından bölgedeki binaların suyla dolduğunu belirtti.

belediye çalışmaları ve güvenlik uyarısı:

Çetin, Küçükçekmece Belediyesi'nin müdahalesini övdü: 'Bir tek Küçükçekmece Belediyesi'nden Allah razı olsun. Geldi burada bizim sorunlarımızla ilgilendi. Sabahtan bu yana hep burada bizimle ilgileniyorlar.' Ayrıca yol kapaklarının açık olduğunu, herhangi bir aracın gelmesi halinde tehlike oluşabileceğini vurguladı: 'Yolun bütün kapakları açık. Herhangi bir araç gelirse direkt düşebilir. Tehlikeli bir yer. Dere şu an taşkın.' Belediye ekipleri, ilçede oluşan olumsuz durumlara karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Küçükçekmece’de Nakkaş Deresi taşma noktasına geldi

Küçükçekmece’de Nakkaş Deresi taşma noktasına geldi

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.