Bölgede yaşananlar:
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Esence Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağış, mahalledeki derelerin taşmasına yol açtı. Taşkın sonucu bazı ev ve iş yerleri suyla doldu; kısa sürede su seviyesi yükselerek işletmeleri etkiledi.
Yağış sonrası özellikle bir kahvehane suyla dolarak adeta göle döndü. İşletme sahibi durumu esprili bir dille anlattı: "Biraz daha böyle devam ederse balık yetiştireceğiz." Haberde ayrıca işletmecinin "Balık ekmek yapıp yiyeceğiz" ifadesine de yer verildi. Mahalle sakinleri bu durumun tekrarladığını belirterek, "Her yağmurda burası böyle oluyor" dedi.
Vatandaşların talepleri ve belediye müdahalesi:
Belediye ekipleri bölgede çalışma yürütüyor. Yetkililer su tahliyesi ve temizlik çalışmaları gerçekleştirse de sakinler derelerin açık bırakılmasının ve altyapı yetersizliğinin her yağmurda aynı sonucu doğurduğunu savunuyor.
Mahalle halkı, taşkınların önlenmesi için derelerin düzenli temizlenmesi ve gerekirse uzun vadeli ıslah çalışmalarının yapılmasını istiyor. İşletmeciler ise tekrarlayan zararların ekonomik etkileri konusunda uyarıda bulunuyor.
BURSA’NIN MUDANYA İLÇESİ ESENCE MAHALLESİ’NDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SEBEBİYLE DERELERİN TAŞMASI SONUCU EVLER VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI. GÖLE DÖNEN KAHVEHANE İŞLETMECİSİ, "BİRAZ DAHA BÖYLE DEVAM EDERSE BALIK YETİŞTİRECEĞİZ. HER YAĞMURDA BURASI BÖYLE OLUYOR" DEDİ.