Tarsus’ta ters yönde gidip akrobatik hareket yapan 3 motosiklet sürücüsüne 30 bin 734 TL ceza

Mersin Tarsus'ta ters yönde ilerleyip akrobatik hareket yapan 3 motosiklet sürücüsüne, jandarma 2918 sayılı Kanun kapsamında toplam 30 bin 734 TL ceza uyguladı.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 20:17
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 20:17

Tarsus’ta ters yönde gidip akrobatik hareket yapan 3 motosiklet sürücüsüne 30 bin 734 TL ceza

Tarsus’ta trafikte tehlikeli sürüşe 30 bin 734 TL ceza

Olay ve uygulama

Mersin’in Tarsus ilçesinde, yol üzerinde ters yönde ilerleyip akrobatik hareketler yapan üç motosiklet sürücüsünün jandarma ekipleri tarafından tespit edildiği bildirildi. Olayın ardından Mersin İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerince yapılan çalışma sonucu motosikletlerin tescil plakaları tespit edildi ve işlem başlatıldı.

İdari yaptırım ve yasal dayanak

Yapılan açıklamada, tespit edilen sürücülere ilişkin olarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 30 bin 734 TL cezai işlem uygulandığı belirtildi. Uygulama, hem sürücülerin hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlama amacı taşıyor.

Jandarmanın açıklaması

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Tarsus ilçemizde 3 motosiklet sürücüsünün yol üzerinde ters yönde ilerleyerek ve akrobatik hareketler yaparak hem kendi güvenliklerini hem de diğer sürücü ve yayaların güvenliklerini tehlikeye attığı görülmüştür. Mersin İl Jandarma Komutanlığımız Trafik Jandarması ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda motosikletlerin tescil plakaları tespit edilmiştir. Tespiti yapılan tescil plakalarına 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 30 bin 734 TL cezai işlem uygulanmıştır. Mersin’imizin huzurunu ve güvenliğini daim kılmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.

Jandarma, kentte trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetim ve takiplerinin süreceğini vurguladı.

MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE TERS YÖNDE GİDEN VE AKROBATİK HAREKETLER YAPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ...

MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE TERS YÖNDE GİDEN VE AKROBATİK HAREKETLER YAPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ ARKALARINDAN GELEN JANDARMAYA KISA SÜREDE YAKALANDI. SÜRÜCÜLERE 30 BİN 734 TL CEZA KESİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.