Orman Yangınları İçin Teyakkuz Çağrısı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bir hafta boyunca aşırı sıcak, 15 Ekim'e kadar da teyakkuz halinde olunmasını gerektirecek meteorolojik şartlar var." dedi.
Bakan Yumaklı, merkez Antakya ilçesinde dün çıkan orman yangınının söndürülmesi için yürütülen çalışmaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki yangınlarla ilgili bilgi verdi.
Hatay'daki Yangınlarla İlgili Bilgiler
Uyuşuklarının yüksek olduğu bir meteorolojik durumun yangının yayılmasına neden olduğunu belirten Yumaklı, Hatay'daki yangına hızlıca müdahale edildiğini vurguladı. Buna göre, yangına dünden bu yana 8 uçak, 12 helikopter ve 2 bin 700'ün üzerinde personelle müdahale edildiğini aktardı.
Müdahale Süreci
Yangın nedeniyle 6 mahallenin tahliye edildiğini, 236 hanelik bir alanda 1400'ün üzerinde vatandaşın evlerine döndüğünü ifade eden Yumaklı, alevlerle mücadelenin devam ettiğini belirtti. "Enerji düşürüldü, bu güzel bir haber. Soğutma işlemlerine devam edilecektir," diyerek sürecin önemini vurguladı.
Diğer Yangınlar Hakkında Güncellemeler
İzmir'deki yangınlarla ilgili de bilgi veren Bakan Yumaklı, Seferihisar ve Menderes yangınlarının kısmen kontrol altına alındığını belirtirken, Buca'daki yangının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.
Vatandaşlara Dikkat Çağrısı
Bakan Yumaklı, vatandaşlara da uyarılarda bulundu: "Açık alanda ateş yakmamalarını, yanıcı maddeleri güneş ışığına maruz bırakmamalarını rica ediyorum."
Yangınlarla Mücadelede Güçlü Yetkinlik
Bakan Yumaklı, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya standartlarında bir kapasiteye sahip olduğunu belirterek, tüm kurumların iş birliği içinde çalıştığını vurguladı. "Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum, bu süreçte deneyimli ve genç arkadaşlarımız cesurca alevlerle savaşıyorlar," ifadeleriyle destekçilere teşekkür etti.
Son olarak, Yumaklı, gelecekte benzer yangınların yaşanmaması için çalışmalara devam edeceklerini ve ülkenin yeşil alanlarının geliştirilmesi için projelerin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.