Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Tarih verildi! Akaryakıt fiyatları bakın işte bu kadar artıyor

Küresel olaylar ve döviz kurlarının dalgasından otomatik etkilenen petrol fiyatlarındaki artış, ülkemizde kurun oldukça yüksek olmasından mütevellit daha yüksek etkileneceği konusunda uyarılar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 16:57

Tarih verildi! Akaryakıt fiyatları bakın işte bu kadar artıyor

Rusya tarafından başlatılan hamlenin petrol fiyatlarına olan etkisi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu kapsamda ünlü yatırım şirketleri brent petrol fiyatları ile alakalı açıklama yapmaya devam ediyor. Petrol üretiminde kesintiye giden Moskova, bu olaya takriben dünya genelinde petrol fiyatlarına tavan yaptıracağa benziyor. Geçtiğimiz yaz mevsiminde uçuşa geçen petrol fiyatları 100 doların üzerine kadar yükselmiş ve bu artış da ülkemizde akaryakıt fiyatlarına kat be kat artış olarak yansımıştı. Bu zamlar akabinde sonbahar da yatay seyreden petrol fiyatları ivmeyi yine arttırarak 85 dolara kadar yükseldi. Küresel olaylar ve döviz kurlarının dalgasından otomatik etkilenen petrol fiyatlarındaki artış, ülkemizde kurun oldukça yüksek olmasından mütevellit daha yüksek etkileneceği konusunda uyarılar devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM

Geçtiğimiz sene 18 TL civarında seyreden akaryakıt fiyatları şu sıralara 3 katı üzerinde seyrediyor. İl il değişkenlik gösteren mazot ve benzin fiyatlarının yaz mevsimine kadar yine yükselebileceği konusunda uyarılar yayımlanmaya devam ediyor.

akaryakıt

Dünyaca ünlü yatırım şirketi olan JP Morgan, brent petrol fiyatları ile alakalı tahminin geçtiğimiz gün sundu. Yapılan açıklamada kısa süre içerisinde fiyatların 100 doları geçebileceği konusunda uyarılar sunuldu. Dünyanın en fazla petrol ihracatçı ülkesi olarak bilinen Rusya'nın aldığı geri çekilim politikasının ağır etkilerinin devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda yıl sonuna kadar petrol fiyatlarının kat be kat artacağı tahmin ediliyor. Bu kesinti konusunda diğer üretici ülkelerin önlem almaması durumunda petrol fiyatlarının 100 doları geçebileceğini belirten ünlü şirket, yaşanması olası bu 15 dolarlık artış konusunda uyarılarda bulundu.

tll

15 dolarlık artış tahmininin en fazla ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının etkileyeceği tahminleri sunulurken, zaten dolar artışının devam ettiği şu günlerde akaryakıt fiyatlarının 50 TL üzerine dayanabileceği belirtiliyor.