Olayın gelişimi:
Olay, 17 Mayıs 2025 tarihinde Hayriye Mahallesi Kurtuluş Sokak üzerinde meydana geldi. İddialara göre kurye Mehmet Ergin A., 26 AIG 117 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken yaya olarak yürüyen Batuhan T.'nin omzuna direksiyonla çarptı. Aralarında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
Görevliler ve tanık beyanlarına göre, şüpheli Batuhan T. kuryeye tekme ve yumruk attı, motosiklete zarar verdi. Kuryenin aracından inerek karşılık vermesi üzerine şüphelinin cebinden çıkardığı bıçakla kurye vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Kurye ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Cumhuriyet savcılığı tarafından şüpheli hakkında 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Mala zarar verme' suçlarından dava açıldı.
Duruşmada tanık beyanları:
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada iş yeri önünde olayı gören esnaf tanık ifade verdi. Tanık, olayın kendi dükkanının önünde gerçekleştiğini belirterek kurye olan kişinin kendisinden 'bıçak, sopa gibi bir şey istediğini' söyledi. Tanık, buna izin vermediğini, taraflar arasındaki tartışmanın devam ettiğini anlattı.
Aynı tanık, arbede sırasında sokaktan geçen bir kişinin kuryeyi kavgayı ayırmak için tuttuğunu, o sırada şüphelinin olay yerinden uzaklaştığını ve uzaklaşırken kuryenin motosikletini tekmelediğini aktardı. Tanık ayrıca kuryenin kaskının kırık olduğunu ve alnında kavga izleri bulunduğunu anlattı.
Mahkemede dinlenen bir diğer tanık olan ticari taksi şoförü, o gün aracında yolcu olduğunu, meydana gelen hengame nedeniyle karışmak istemediğini söyledi. Taksi şoforu ifadesinde bir kişide bıçak olduğunu ancak kimin elinde olduğunu hatırlamadığını belirtti; olayın üzerinden 1,5 yıl geçtiğini ve ayrıntıları net hatırlamadığını da ifade etti.
Duruşmada daha önce savunma yapan sanık Batuhan T.'nin olay günü alkollü olduğunu iddia ettiği kaydedildi; sanık, kuryenin kendisine çarpmasının kavganın nedeni olduğunu öne sürmüştü.
Mahkeme kararının gerekçesi:
Mahkeme heyeti, dosyada eksiklikler bulunduğunu belirleyerek duruşmayı 1 Aralık tarihine erteledi. Eksikliklerin giderilmesi amacıyla yapılacak işlemlerin tamamlanmasından sonra bir sonraki celse görülecek hususlar değerlendirilecek.
Davada tanık beyanları, olay anına ilişkin çelişkiler ve tarafların önceki savunmaları mahkemenin değerlendirmesine sunulmaya devam edecek.
ESKİŞEHİR'DE SİPARİŞ GÖTÜRDÜĞÜ ESNADA ÇIKAN KAVGADA 5 YERİNDEN BIÇAKLANAN KURYENİN AĞIR YARALANMASINA İLİŞKİN AÇILAN DAVANIN DURUŞMASINDA TANIKLAR DİNLENDİ.