Talas'ta 10 aylık bebeğin araçta unutulması sonrası gazetecilere saldırı
Olay ve müdahale
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kiçiköy Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde bulunan Millet Bahçesi'nin otoparkında park halindeki bir aracın içinde 10 aylık bebek mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekipleri tarafından aracın camı kırılarak, mahsur kalan 10 aylık bebek araçtan kurtarıldı.
Basın mensuplarına müdahale
Olay yerine gelen gazeteciler haber yapmak istediğinde, bebeği arabada bırakan anne ve yakınları basın mensuplarına saldırdı ve tehditlerde bulundu. Şahıslar, basın mensuplarının kameralarına müdahale etti ve kamera ekiplerinin görüntü almasına engel olmaya çalıştı.
Ayrıca, gazetecilerin kameralarını ellerinden almaya çalışan şahısların davranışları idari personel ve ekipler için de zor anlar yarattı.
Değerlendirme
Olay, acil müdahale gerektiren durumlarda ekiplerin hızlı erişiminin önemini ve basın ile olay tarafları arasında oluşabilecek gerilimin risklerini gösteriyor. Benzer vakalarda yetkililerin yönlendirmelerine uyulması ve hem çocuk güvenliğinin hem de basın mensuplarının çalışma hakkının korunması önem taşıyor.
KAYSERİ’NİN TALAS İLÇESİNDE 10 AYLIK BEBEĞİNİ ARABADA UNUTAN KADIN VE YAKINLARI, DURUMU HABER YAPMAYA GELEN GAZETECİLERE SALDIRARAK, TEHDİT ETTİ. 10 AYLIK BEBEK İTFAİYE EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARIYLA ARAÇTAN KURTARILDI.