Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,02%
EURO
35,01 -0,06%
ALTIN
2.500,16 0,48%

Taksiciyi 'kimseye güvenmeyeceksin' deyip öldüren katilin akıl sağlığı yerinde çıktı!

İzmir Gaziemir’de üşümesin diye aracına aldığı yolcu tarafından öldürülen Oğuz Erge’nin katilinin cezai ehliyeti tam çıktı!

Yayın Tarihi: 28.02.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 28.02.2024 16:59

Taksiciyi 'kimseye güvenmeyeceksin' deyip öldüren katilin akıl sağlığı yerinde çıktı!

Taksici Oğuz Erge’nin üşümesin diye Gaziemir’de aracına aldığı yolcu Delil Aysal, 3 el ateş ederek Erge’yi öldürmüştü. Hatta daha sonra araçta ‘kimseye güvenmeyeceksin’ demiş ve Erge'nin telefonundan kızını arayarak babasının vurulduğunu söylemişti. Bunun üzerine yakalanarak tutuklanan Delil Aysal’ın sağlık raporları çıktı. 

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Aysal’ın “nitelikli adam öldürme, yağma ve ruhsatsız silah taşıma” suçlarından tutuklu yargılanmasına karar verildi. Ayrıca, cezai ehliyetinin tam olduğu da belirlendi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, zanlının herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının olmadığı belirtildi. 

Geçmişte psikiyatri tedavisi gördüğünü öne sürmüştü! 

16 Şubat tarihinde görülen ilk duruşma sonrası Delil Aysal’ın avukatı, cezai ehliyetin olup olmadığına dair rapor talep etmişti. Bunun üzerine 19 yaşındaki Aysal, bir fırında kasiyer olarak çalıştığını ve geçmişte psikiyatri hastanesinde tedavi gördüğünü öne sürmüştü. Olay gecesi ise ailevi problemler nedeniyle bunalımda ve alkollü olduğunu söylemişti. 

Görüntülerle oynandığını iddia etti! 

Taksi kamerasına yansıyan görüntülerde Erge’yi vurduktan sonra “kimseye güvenmeyeceksin” diyen Aysal, mahkemede kayıttaki ifadeleri kullanmadığını iddia etti. Hatta öyle ki görüntülerde açıkça yağma yaptığı ve Erge’ye sarfettiği sözler görülürken, Aysal, görüntülerle oynandığını iddia etti. 

Taksicinin cebinden sadece 2 TL çıktığına dikkat çeken Mahkeme Başkanı, Aysal’ın parasını almadığını ve sadece telefon ile kulaklığını aldığını savunmuştu. Şimdi ise Aysal hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talep ediliyor…