Ateşkesin ardından hayatın normalleşmeye başlamasıyla birlikte İran'ın başkenti Tahran'a dönüşler artış göstermeye başladı. Tahran ile kuzeydeki şehirler arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, Tahran-Çalus otoyolunda tüm şeritler başkente geliş için ayrıldı.
İran resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, Tahran-Çalus otoyolunda trafiğin tek yönlü hale getirilmesi, kuzeyden yapılan dönüşlerin yoğunlaşması nedeniyle alındı. Tahrik Polisi Müdürlüğü, bu önlemin alınmasına gerekçe olarak, söz konusu yolda oluşan yoğunluğu önlemek amacıyla kuzey yönüne gidişin kapatıldığını belirtti. Böylece, trafik akışı kuzeyden Tahran'a doğru yoğun bir şekilde devam ediyor.
İsrail'in Tahran'a yönelik saldırılarının artması sebebiyle, başkent sakinleri bir süreliğine ülkenin kuzeyindeki şehirlere göç etmiş, güvenli buldukları bu bölgelerde kalmışlardı.