DOLAR
42,61 -0,03%
EURO
49,9 -0,23%
ALTIN
5.772,45 0,39%
BITCOIN
3.843.032,33 2,38%

TAG Otoyolunda ters yönde giden sürücüye 9 bin 267 TL ceza

Mersin TAG otoyolunda ters yönde giden araç vatandaş tarafından kaydedildi; jandarma plakayı tespit ederek 9 bin 267 TL idari para cezası uyguladı.

Yayın Tarihi: 06.11.2025 09:18
Güncelleme Tarihi: 06.11.2025 09:18

TAG Otoyolunda ters yönde giden sürücüye 9 bin 267 TL ceza

TAG Otoyolunda ters yönde sürüş kayda alındı, jandarma ceza kesti

Mersin'de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda bir sürücünün otoyolda geri geri gitmesi, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Trafiği tehlikeye sokan bu davranış, jandarma ekiplerinin incelemesiyle sonuçlandı.

Görüntüler ve tespit

Olayda, 35 plakalı aracın otoyolda durup bir süre bekledikten sonra geri geri hareket ettiği anlar görüntülendi. Görüntüler üzerine otoyol jandarması aracın plakasından sürücüyü tespit etti ve idari işlem başlattı.

Jandarma açıklaması ve uygulanan yaptırım

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturma sonucunda sürücünün tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını bildirdi. Açıklamada, 05.11.2025 günü saat 10.30 sıralarında Adana-Mersin Otoyolunda ters istikamette sürüşe ilişkin olarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi maddesi uyarınca sürücüye 9 bin 267 TL trafik idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Denetimlerin devamı

Açıklamada ayrıca otoyolda jandarma ekiplerinin sürekli denetimlerinin sürdüğü belirtildi. Vatandaşların kaydettiği görüntülerin, trafik kurallarına aykırı davranışların tespitinde etkili olduğu vurgulanıyor.

OTOYOLDA GERİ GİDEN SÜRÜCÜYÜ VATANDAŞ ÇEKTİ, JANDARMA CEZA KESTİ

OTOYOLDA GERİ GİDEN SÜRÜCÜYÜ VATANDAŞ ÇEKTİ, JANDARMA CEZA KESTİ

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı