Ramazan'da Canlı Atmosfer: Tacil Mahallesi
Irak’ın Erbil kentindeki Tacil Mahallesi, sadece Türkmenler tarafından değil, tüm Erbil halkı tarafından sevilen sokak lezzetleri ve çayhaneleri ile Ramazan ayında iftardan sahura kadar canlılığını koruyor.
Tacil'e Özgü Lezzetler
Uzun yıllardır ördek, güvercin, horoz ve bıldırcın eti gibi yerel lezzetlerin sunulduğu Tacil, Ramazan ayında bu özel yemeklere duyulan ilginin artmasıyla öne çıkıyor. Restoran işleten Yunus Sabır Hamed, 1988 yılından bu yana Tacil’de çalıştığını belirterek, mahallede uzun yıllardan beri devam eden geleneksel yemek kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.
Hamed, ayrıca geçmişte daha çok yaşlıların tercih ettiği restoranlarının artık gençlerin de ilgisini çektiğini ifade ediyor.
Şehir Dışı Müşteriler
Ramazan ayı boyunca restoranında yoğun bir müşteri akışı olduğunu söyleyen Hamed, özellikle Kerkük, Süleymaniye, Duhok ve Bağdat’tan gelen ziyaretçilerin olduğunu kaydediyor. Hamed, "Bazı müşterilerim, çocukluğunda babasıyla burada gelirdi, şimdi kendi çocuklarıyla tekrar geliyorlar" dedi.
Atıştırmalık Lezzetler
Tacil’in lezzetleri, özellikle iftardan sonra atıştırmalık olarak da tercih ediliyor. Çalışanlardan Harun Şervan Kadir, babasının 22 yıldır burada çalıştığını ve kendisinin 12 yıldır restoran işletmeciliği yaptığını belirtti. Kadir, "Güvercinin mevsimi bitiyor, ancak bazı müşteriler yalnızca atıştırmalık olarak 10-12 şiş et yiyorlar" şeklinde konuştu.
Ülke içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin, Tacil Mahallesi'nin sıcak atmosferini tercih ettiklerini ve yerel lezzetlerin tadını çıkarırken keyifli vakit geçirdiğini aktarıyor.
Irak’ın Erbil kentindeki Tacil Mahallesi, kendine has sokak lezzetlerinin yanı sıra çayhaneleriyle de ramazan ayında iftardan sahura kadar canlılığını koruyor. Türkmenlerin de yoğun olarak yaşadıkları mahallede uzun yıllardır kebap, ördek, güvercin, horoz ve bıldırcın eti gibi Tacil’e özgü lezzetler sunuluyor.
Irak’ın Erbil kentindeki Tacil Mahallesi, kendine has sokak lezzetlerinin yanı sıra çayhaneleriyle de ramazan ayında iftardan sahura kadar canlılığını koruyor. Türkmenlerin de yoğun olarak yaşadıkları mahallede uzun yıllardır kebap, ördek, güvercin, horoz ve bıldırcın eti gibi Tacil’e özgü lezzetler sunuluyor.