T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, Kayseri'de düzenlenen "Kariyer Söyleşileri" etkinliğinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Hıdır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik teknoloji ürünlerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesinin, ülkenin tam bağımsızlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.
Etkinlik, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi tarafından Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hıdır, üniversite yıllarındaki deneyimlerini ve ailesiyle ilgili anılarını paylaştı. Ayrıca, T3 Vakfı'nın projeleri ve öğrencilere sağladığı burslar hakkında bilgi vererek, gençlerin kendilerine güvendiklerinde önemli başarılar elde edebileceklerini vurguladı.
Hıdır, Türkiye'nin zorlu dönemlerden geçtiğine dikkat çekerek, “Son 20 yılda ülkemiz önemli aşamalar katetti. Başörtüsü ile üniversiteye giremediğimiz dönemler geride kaldı. Artık yaptıklarım ve çalışmalarımla kendimi ifade edebiliyorum” dedi. Hıdır, kadınların tarihsel olarak her dönemde özgürlük mücadelesinin öncüsü olduğunu belirtti.
T3 Vakfı'nın sadece Türkiye'deki değil, Türk cumhuriyetleri ve Balkanlar'daki projeleri de desteklediğini kaydeden Hıdır, “Gençlerimiz, teknoloji ve bilim alanında önemli projeler geliştiriyor. Bu çalışmaların yaygınlaşması, toplumsal algıyı değiştirecektir” şeklinde konuştu.
Yerli ve milli teknoloji hamlesinin önemine dikkat çeken Hıdır, Türkiye'nin savunma sanayisinde son 20 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. İnsansız hava araçları pazarında %65 paya sahip olunduğunu vurgulayarak, “Kritik teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesi, bağımsızlık adına kritik öneme sahiptir” dedi.
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri'de Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kariyer Söyleşileri" programına katıldı. Hıdır, programda öğrencilere hitap etti.
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri'de Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kariyer Söyleşileri" programına katıldı. Hıdır, programda öğrencilere hitap etti.