DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.810.840,85 0,91%

T3 Vakfı, Azerbaycan'da İki Yeni Bilim Merkezi Kurdu

T3 Vakfı, Azerbaycan'da iki yeni Bilim Merkezi açarak teknoloji eğitimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 14.05.2025 16:18
Güncelleme Tarihi: 14.05.2025 16:18

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bu merkezlerden biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde yer alıyor.

Bakü'deki "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı. Guba'daki "Bilim Guba" merkezinin açılışına ise Hıdır ve ASAN Hizmet Genel Sekreteri Fuad Garayev katıldı.

Büyükelçi Akgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merkezin çocukların teknoloji, robotik ve dijitalleşme alanlarındaki yetkinliklerini artırma açısından önemli bir altyapı sunduğunu belirtti. Akgün, "Merkez, hem Maarif öğrencileri hem de Bakü genelindeki başarılı öğrenciler için kullanılabilir olacak." dedi.

Akgün, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bilim, eğitim ve kültür iş birliklerinin çocukların daha iyi yetişmesine katkı sağladığını ifade ederek, "İki ülke sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, her alanda iş birliğini artırarak geleceğe birlikte daha güçlü hazırlanmalıdır." diye konuştu.

T3 Vakfı Başkanı Hıdır da, 2022 yılında yurt dışında Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST'in bu iş birliklerinin temelini oluşturduğunu vurguladı. Hıdır, TEKNOFEST ile Türkiye'nin Azerbaycan'la tarihi, manevi, kültürel ilişkilerini bilim ve teknolojiyle daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hıdır, "Bilim Bakü'nün açılışıyla güzel bir ivme yakaladık. Buna da sonraki TEKNOFEST'lerde Azerbaycan'dan katılan takımların ve ekiplerin başarılarıyla şahitlik ettik. Bilim Bakü ile yakaladığımız ivmeyi şimdi Guba'da da sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

T3 Vakfı ile Maarif Vakfı arasında yürütülen ortak faaliyetlerin önemine değinen Hıdır, yurt dışındaki Maarif okulları bünyesinde kurulan ilk Bilim Merkezi'nin açılışını yaptıklarını kaydetti. Hıdır, merkezin hafta içi Maarif öğrencilerine, hafta sonları ise dışarıdan gelen gençlere açık olacağını belirterek, burada yaz okulları ve dönem içi teknoloji eğitim programlarının da uygulanacağını sözlerine ekledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı