DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.810.709,38 0,92%

Suudi Arabistan, Suriye'ye 6 Milyar Dolar Değerinde Yatırım Anlaşmaları İmzaladı

Suriye Enformasyon Bakanı, Suudi Arabistan ile 6 milyar dolarlık 44 yatırım anlaşması imzalandığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 23.07.2025 22:02
Güncelleme Tarihi: 23.07.2025 22:10

Suudi Arabistan, Suriye'ye 6 Milyar Dolar Değerinde Yatırım Anlaşmaları İmzaladı

Suudi Arabistan ve Suriye Arasında Tarihi Yatırım Anlaşmaları

Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, Suriye-Suudi Arabistan Yatırım Forumu kapsamında Suudi Arabistan ile toplam 6 milyar dolar değerinde 44 yatırım anlaşmasının imzalanacağını açıkladı. Şam’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa, bu forumun "Yeni Suriye"'deki ilk büyük organizasyon olduğunu vurguladı.

Bakan Mustafa, forum aracılığıyla yalnızca kar amacı gütmediklerini, aynı zamanda kalkınmayı destekleyecek sürdürülebilir yatırımlar çekmeyi hedeflediklerini ifade etti. Anlaşmaların, doğrudan 50 bin, dolaylı olarak ise 150 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Yatırım alanlarının bankacılık, inşaat ve siber güvenlik gibi çeşitli sektörleri kapsadığına dikkat çeken Mustafa, Suriye’nin yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla yasal altyapının güncellendiğini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın Rolü ve Suriye ile İlişkiler

Mustafa, Suudi Arabistan’ın hem bölgesel hem de küresel ölçekte etkili bir ülke olduğunu belirterek, iki ülke arasında tarihi ve dostane bağlar bulunduğunu vurguladı. Suudi Arabistan’ın Suriyeliler için özel bir anlam taşıdığına dikkat çeken Mustafa, Suriye'nin rekabetçi ve verimli bir pazar olduğunu ifade etti.

Mustafa, her yıl bu forumun düzenlenmesi temennisinde bulunarak, "Yeni Suriye, onlarca yıl süren baskı ve yolsuzluğun ardından şimdi büyük yatırım fırsatları sunuyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, Hükümetin amacı, Suriye’nin güvenli ve yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu dünyaya göstermektir. Kardeş ülkelerin, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması için çaba sarfettiğini de ekledi.

Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, başkent Şam’da bir otelde basın toplantısı...

Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, başkent Şam’da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, başkent Şam’da bir otelde basın toplantısı...

Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, başkent Şam’da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı