Suudi Arabistan'dan Kritik Uyarı: İsrail'in Gazze Saldırıları Güvenlik Tehditi

Faysal bin Ferhan, Gazze'deki saldırıların uluslararası güvenliği tehdit ettiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 22:23
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 22:23

Suudi Arabistan'dan Kritik Uyarı: İsrail'in Gazze Saldırıları Güvenlik Tehditi

Suudi Arabistan: Güvenlik Tehditine Dikkat Çekildi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının bölgesel ve uluslararası güvenliğin tehlikede olduğunu ifade etti.

BRICS Zirvesi'nde Gerilim Vurgusu

Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'nde değerlendirmelerde bulunan Bin Ferhan, gerilimin artması ve kutuplaşmanın yükselmesi konusunda önemli mesajlar verdi.

Bakan, "İsrail'in saldırılarının sürmesi, bölgesel ve uluslararası güvenlik için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu gerilim, Lübnan'ı da kapsayan bir şekilde genişliyor. Eğer çatışma devam ederse, bölgede durum daha da kötüleşebilir," şeklinde konuştu.

Ateşkes ve İnsani Yardım Çağrısı

Gazze'deki çatışmaların sona ermesi gerektiğine vurgu yapan Faysal bin Ferhan, ateşkese derhal varılması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Filistin'e Destek

Bunun yanı sıra, BRICS ülkelerinin Filistin davasına olan dayanışmasının yanı sıra, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına verdiği desteği övdü.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı