Galatasaray Zena ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Finale Yükseldi
İstanbul'da gerçekleştirilen Sutopu Kadınlar Challenger Kupası Dörtlü Final müsabakalarında, rakiplerini mağlup eden Galatasaray Zena ile İzmir Büyükşehir Belediyespor finale yükseldi. Organizasyon, Cemal Kamacı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda oynanan karşılaşmalarla başladı.
Yarı Finallerin Sonuçları
Yarı finalde Galatasaray Zena, Sırbistan temsilcisi Vaterpolo Klub Vojvodina'yı 13-8 mağlup ederken, İzmir Büyükşehir Belediyespor ise Hırvatistan ekibi Zavk Mladost'u 14-8 yenerek finale adını yazdırdı.
Galatasaray Zena'nın Vaterpolo Klub Vojvodina ile oynadığı karşılaşmanın ilk periyodu 2-2 eşitlikle geçilirken, sarı-kırmızılı ekip ikinci periyodu 5-4 önde tamamladı. Son periyoda 10-6 önde giren Galatasaray Zena, müsabakayı 13-8 kazanarak ilk finalist oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyespor ise Zavk Mladost karşısında ilk periyodu 5-1, ikinci periyodu 8-3 üstün kapatarak, üçüncü periyodu 11-5 önde geçti ve maçı 14-8 kazanarak finale yükseldi. İzmir ekibi, organizasyonun son şampiyonu olarak üst üste ikinci kez finale çıkma başarısı gösterdi.
Final Maçı Bilgileri
İki takım arasında oynanacak final maçı, yarın saat 12:00'de başlaması beklenmektedir. Ayrıca, Vaterpolo Klub Vojvodina ile Zavk Mladost, saat 10:00'da üçüncülük mücadelesi verecek.
Başantrenörlerin Değerlendirmeleri
Mihailovic: "Finalde En İyi Performansımızı Göstermek İstiyoruz"
Galatasaray Zena Kadın Sutopu Takımı Başantrenörü Predrag Mihailovic, "Yarı finaller her zaman zor. Yarın oynanacak finale hazırlanacağız. Finalde en iyi performansımızı göstermek istiyoruz," ifadelerini kullandı.
Takım kaptanı Dilara Buralı, maça iyi başlamadıklarını ancak güçlü bir geri dönüşle galip geldiklerini belirtti. "Tüm sutopuseverleri ve taraftarlarımızı bekliyoruz. Yarın kupayı kazanmak istiyoruz," dedi.
Pateros: "İki Türk Takımının Finalde Olması Önemli"
İzmir Büyükşehir Belediyespor Kadın Sutopu Takımı Başantrenörü Evangelos Pateros, finalde iki Türk takımının kalmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek, "Bu durum, kadın sutopu sporunun gelişmesi için önemli bir adım," şeklinde konuştu.
Takım kaptanı Kübra Kuş, "Yarın oynanacak finalde güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum," sözleriyle finale hazırlanacaklarını belirtti.
Kadınlar Sutopu Challenger Kupası Dörtlü Final müsabakaları yarı finalinde Galatasaray Zena ile Vaterpolo Klub Vojvodina Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde karşılaştı.
Kadınlar Sutopu Challenger Kupası Dörtlü Final müsabakaları yarı finalinde Galatasaray Zena ile Vaterpolo Klub Vojvodina Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde karşılaştı.