Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Muhammed Emin Tutal riskli bölgelerde inceleme yaptı

Kars'ın Susuz ilçesinde kar erimesi ve yağışlar Tahtakaya Deresi'nde su seviyesini yükseltti. Kaymakam Tutal, riskli bölgelerde inceleme ve koordinasyon çalışmalarını yürüttü.

Yayın Tarihi: 06.05.2026 10:02
Güncelleme Tarihi: 06.05.2026 10:06

Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Muhammed Emin Tutal riskli bölgelerde inceleme yaptı

Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal yerinde inceleme yaptı

Kars'ın Susuz ilçesinde etkili olan yağışlar ve havaların ısınması sonucu kar erimesi, dere yataklarında su seviyesinin hızla yükselmesine neden oldu. Bu gelişme üzerine Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, olası taşkın ve sel riskine karşı bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Saha incelemesi ve risk değerlendirmesi

Kaymakam Tutal, özellikle su seviyesinin kritik noktalara ulaştığı Tahtakaya Deresi çevresinde yetkililerden bilgi aldı ve taşkın riski taşıyan alanları yerinde değerlendirdi. İncelemelerde, dere yatağına yakın yerleşim alanlarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Doyumlu Köyü'ndeki durum ve koordinasyon

İncelemeler kapsamında Doyumlu Köyü de ziyaret edildi; köydeki mevcut durum yetkililerle görüşülerek değerlendirildi. Saha çalışmaları sırasında ilgili kurum temsilcileriyle koordinasyon sağlanarak, erken müdahale ve risk azaltma planları ele alındı.

Alınan tedbirler ve vatandaşlara uyarılar

Kaymakam Tutal, taşkın tehlikesine karşı gerekli tüm tedbirlerin alınması için ilgili birimlere talimat verdi. Yetkililer, bölgede su seviyesinin yakından izlendiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi. Vatandaşlardan ise özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayanların gelişmeleri yakından takip etmeleri ve tedbirli olmaları istendi.

Sonuç olarak, artan su seviyeleri nedeniyle yerel yönetim ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonun güçlendirildiği, olası olumsuzlukların önlenmesi için erken uyarı ve müdahale hazırlıklarının sürdüğü bildirildi.

SUSUZ’DA TAŞKIN ALARMI: KAYMAKAM TUTAL RİSKLİ BÖLGELERDE İNCELEME YAPTI(KARS-İHA)

SUSUZ’DA TAŞKIN ALARMI: KAYMAKAM TUTAL RİSKLİ BÖLGELERDE İNCELEME YAPTI(KARS-İHA)

SUSUZ’DA TAŞKIN ALARMI: KAYMAKAM TUTAL RİSKLİ BÖLGELERDE İNCELEME YAPTI(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.