Suşehri'de tır dorsesinde 28 kaçak göçmen yakalandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde D-100 karayolunda durdurulan tırın dorsesinde gizlenmiş 28 kaçak göçmen bulundu; sürücü M.U. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 19.11.2025 15:36
Güncelleme Tarihi: 19.11.2025 15:36

Suşehri'de tır dorsesinde 28 kaçak göçmen yakalandı

Suşeh2ri'de tır dorsesinde 28 kaçak göçmen yakalandı

D-100 karayolunda asayiş uygulamasında tespit edildi

Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın Suşehri ilçesi D-100 karayolu üzerinde devam eden asayiş uygulaması sırasında yapılan aramada, dorsesinde gizlenmiş halde 28 kaçak göçmen bulundu.

Arama, Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütüldü. Uygulama sırasında durdurulan ve M.U. idaresindeki 34 ALZ 613 plakalı tırın 33APV 36 plakalı dorsesinde yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen düzensiz göçmenler tespit edildi.

Tır sürücüsü M.U., insan kaçakçılığı şüphesiyle yakalanarak adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak göçmenler ise gerekli işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Olay, bölgedeki denetimlerin insan kaçakçılığıyla mücadeledeki rolünü bir kez daha gösterdi; yetkili birimler uygulamaların devam ettiğini bildirdi.

SİVAS’IN SUŞEHRİ İLÇESİNDE ARAMA YAPILAN TIRIN DORSESİNDE GİZLENMİŞ 28 KAÇAK GÖÇMEN...

SİVAS’IN SUŞEHRİ İLÇESİNDE ARAMA YAPILAN TIRIN DORSESİNDE GİZLENMİŞ 28 KAÇAK GÖÇMEN BULUNDU.

SİVAS'IN SUŞEHRİ İLÇESİ D-100 KARAYOLU ÜZERİNDE GELDİ. YOL ÜZERİNDE ASAYİŞ UYGULAMASI YAPAN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.