Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Ceramane Mahallesi'nde, silahlı Dürzi grupların, Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçlerini pusuya düşürmesi ile başlayan çatışmalar devam ediyor.
İlk saldırının ardından, aynı bölgedeki Sahnaya semtinde de Dürzi grupların çatışmalara katılmasıyla olaylar daha da büyüdü. Sahnaya, Şam merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve burada Dürzi grupların güvenlik güçlerine ağır silahlarla ateş açması sonucu en az 13 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.
Suriye güvenlik güçleri, bölgedeki durumu kontrol altına almak amacıyla çok sayıda asker, ağır silah ve tank sevk etti. Aynı zamanda, Suriye'nin güneyinde hareket eden bazı Dürzi grupları, çatışma bölgesine takviye güç gönderme çabalarına girdi.
İsrail hükümeti, Dürzi gruplara destek verme tehdidinde bulunarak, sabah saatlerinde bazı Dürzi grupların Suriye topraklarına geçişini sağladı. İsrail, Şam'daki güvenlik güçlerini hedef alan SİHA saldırılarına devam etmekte.
Suriye İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Sahnaya'daki kamu güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlediği bilgilerini paylaştı. Bu gerilim ise, sosyal medyada yayılan, Hz. Muhammed'i hedef alan bir ses kaydının ardından patlak verdi. Ses kaydının sahibi, Dürzi topluluğun yoğun olarak yaşadığı Süveyda ilinden olduğunu belirterek büyük bir tepki çekti.
Bu olay, Suriye'nin çeşitli illerinde gösterilere yol açtı. Ceramane Mahallesi'ndeki gerginlik, bazı silahlı Dürzi grupların, Suriye güvenlik güçlerini hedef almasıyla savaş haline dönüştü. Cumhuriyet Baş Müftüsü Şeyh Usame El-Rifai, tüm Suriyelilere adaletin sağlanmasını ve intikam çağrılarına kulak verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan Ceramane Mahallesi'ndeki silahlı Dürzi grupların, Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçlerini dün pusuya düşürmesinin ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Suriye güvenlik güçleri kontrolü sağlamak üzere bölgeye çok sayıda asker, ağır silah ve tank sevk etti.
Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan Ceramane Mahallesi'ndeki silahlı Dürzi grupların, Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçlerini dün pusuya düşürmesinin ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Suriye güvenlik güçleri kontrolü sağlamak üzere bölgeye çok sayıda asker, ağır silah ve tank sevk etti.