sokakta gelişen sıra dışı dostluk
Amasya'nın Suluova ilçesinde, kent merkezindeki rutin görüntüler arasında dikkat çeken bir ilişki oluştu. Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önünde sürekli gezinen iri gövdeli köpeğin yanında dolaşan bir kedi, köpeği annesi zannedip onunla beslenmeye çalışıyor.
olay yeri ve isimler:
Sokakta birlikte görülen kediye Tom, köpeğe ise Jerry adı verildi. Şeker Mahallesi sakinleri tarafından uzun zamandır birlikte yaşadıkları görülen bu ikili, en çok köpeğin kediyi kabul ediş biçimiyle ilgi çekiyor.
mahalle sakinlerinin gözlemleri:
Vatandaşlar, kedinin köpeğe yaklaşarak sütüyle beslenmeye çalıştığı anlara tanıklık ettiklerini belirtiyor. Mahalle sakini Selda Ergin gözlemlerini şu sözlerle aktardı: Galiba kedi köpeği annesi sanıyor. Aralarında çok güzel bir bağ oluşmuş. Köpek de kediye anne sevgisiyle yaklaşıyor. Daha önce böylesiyle hiç karşılaşmadım.
Görüntüler, sokak hayvanları arasında beklenmedik bağların kurulabileceğini ve mahalle yaşamında bu tür ilişkilerin nasıl fark yarattığını gösteriyor. Tom ile Jerry'nin birlikte dolaşması, özellikle bölge sakinlerinin ilgisini çekmiş ve günlük hayatın küçük ama etkileyici bir parçası haline gelmiş durumda.
Tom ve Jerry'nin sakin ilişkisi, mahalledeki hayvan sevgisini ve toplumsal gözlem değerini artırırken, benzer durumların nasıl algılandığı konusunda da konuşulmasına neden oluyor.
AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİNDE KEDİ İLE KÖPEĞİN SIRA DIŞI DOSTLUĞU DİKKAT ÇEKİYOR. KEDİNİN ANNESİ SANDIĞI KÖPEĞİN YANINDA GEZİNİP SÜTÜYLE BESLENMEYE ÇALIŞTIĞI ANLAR GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR. KEDİYE ‘TOM’, KÖPEĞE İSE ‘JERRY’ ADI VERİLDİ.