Sultanhisar’da umre yolcuları dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen umre organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için iki ayrı uğurlama töreni gerçekleştirildi. Eskihisar Mahallesi ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programlara umre yolcularının aileleri ve yakınları yoğun ilgi gösterdi.
Eskihisar Mahallesi töreni
Eskihisar Mahallesi’ndeki uğurlama programına İlçe Müftüsü Yakup Şener katıldı. Müftü Şener, yaptığı konuşmada umre ibadetinin manevi boyutuna vurgu yaparak bu yolculuğun arınma, yenilenme ve Allah’ın misafiri olma anlamı taşıdığını belirtti. Konuşmanın ardından edilen dualarla yolculara hayırlı yolculuklar dilendi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki program
İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen uğurlama programına ise İlçe Vaizi Taha Arvas katıldı. Arvas, kalabalığa hitaben kutsal toprakların manevi atmosferine dikkat çekti ve bu tür yolculukların önemini vurguladı. Konuşmanın ardından topluca yapılan dualarla umre kafilesi uğurlandı.
Ortak ritüeller ve duygusal anlar
Her iki tören de Kur’an-ı Kerim tilaveti, getirilen tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti. Duaların ardından otobüslere binen umre kafilesi, yakınlarından helallik alarak kutsal topraklara doğru yola çıktı. Törenlerde zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, yolcuların heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti.
AYDIN'IN SULTANHİSAR İLÇESİNDE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN UMRE ORGANİZASYONU KAPSAMINDA KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK VATANDAŞLAR İÇİN ESKİHİSAR MAHALLESİ İLE CUMHURİYET MEYDANI’NDA AYRI AYRI UĞURLAMA PROGRAMLARI DÜZENLENDİ.